1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Cat de importanti sunt ...

VIDEO: Cat de importanti sunt distribuitorii de asigurari? Sondaj PAID

Cat de importanti sunt distribuitorii de asigurari in promovarea si cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor, ce masuri ar trebui sa ia asiguratorii pentru cresterea angajamentului si satisfactiei distribuitorilor si nu numai, au discutat Cosmin TUDOR, Director Dezvoltare PAID Romania, si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari & Pensii, intr-o Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa."Distribuitorii de asigurari sunt foarte importanti pentru ca asigurarile, in general, sunt produse de tip push in piata romaneasca, spre deosebire de alte produse care au o caracteristica pull - asta inseamna ca sunt produse pe care clientii le cer si sunt altele pe care nu le cer si pe care distribuitorul trebuie sa le promoveze si sa le impinga in mentalul colectiv pentru a le putea vinde", a precizat Cosmin TUDOR.

Conform oficialului PAID Romania, la sondaj au raspuns peste 2600 de persoane din intreaga familie de distribuitori de asigurari, fie ca sunt angajati din banci, brokeri, angajatii din companiile de asigurare responsabili cu vanzarea politelor sau agenti.

"Surprinzator, din partea angajatilor bancilor am avut aproape 300 de raspunsuri, ceea ce este foarte mult. Pana acum nu a existat un studiu in care sa putem tine cont si de opiniile celor care lucreaza in banci si distribuie asigurari. In zona de brokeraj, noi am trimis sondajul catre acei brokeri care au retele mari si extinse geografic pentru ca ne-am dorit opinii din mai multe zone, atat pentru care asigurarile reprezinta principala sursa de venit, cat si pentru cei care vand asigurari part-time. Avem un numar de aproximativ 1.000 de raspunsuri de la brokeri, ceea ce este foarte relevant", a adaugat Directorul de Dezvoltare al PAID Romania.

"Noi ne-am axat pe trei linii foarte importante pentru distribuitori - prima data ne-am gandit ce este important, pentru noi PAID, sa stim de la oamenii care lucreaza in distributia de asigurari. In primul rand vrem sa stim cum se simt ei in legatura cu usurinta de emitere a unei polite, in special de PAD, dar nu numai. O a doua intrebare s-a concentrat pe cum se simt distribuitorii cu privire la sansele de cross selling si up selling. Apoi, intrebarea numarul trei a fost legata de cat de bine cred ca le este apreciata munca si de catre clienti, si de catre colegi, angajatori sau parteneri. La sfarsit am lasat o intrebare deschisa in care orice respondent a putut sa adauge comentarii", a completat el.

Ce ai constatat din aceste raspunsuri la chestionar?

"Noi am masurat doua lucruri in sondaj, ca indicatori de performanta. Unul este angajamentul mediu al distribuitorului in cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor si am obtinut un anagajament mediu al pietei de distributie de peste 60%. Mic totusi, gandindu-ne ca sunt alte produse considerate probabil mai importante si aici este un semnal pentru noi, asiguratorii ca avem mult de lucru, insa este imbucurator faptul ca oamenii se implica", spune Cosmin TUDOR.

"Apoi am masurat si Gradul Net de Satisfactie al distribuitorilor, in raport cu angajamentul. Din notele de 4 si 5 am scazut notele de 1 si 2, ignorand partea neutra si atunci obtinem un GNS de doar 12%. Deci, in ceea ce priveste asigurarile de locuinte, in special cele obligatorii, nivelul de satisfactie al distribuitorului este foarte scazut. Se implica de 62%, dar se simt bine doar de 12%. Trebuie sa aflam ce anume ii nemultumeste, iar ulterior sa vedem ce putem face noi toti ca actori pentru a imbunatati aceste lucruri", a concluzionat Cosmin TUDOR.XPRIMM a intrat in premiera in posesia intregului raport al sondajului PAID, iar cei interesati il pot obtine de la Andrei Mehedintu - head of marcomm: andrei.mehedintu@paidromania.ro.