1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Campeanu, ISF - Criza ...

VIDEO: Campeanu, ISF - Criza trece, ceea ce inveti iti ramane!

Despre adaptarea activitatii Institutului de Studii Financiare la aceasta perioada, masurile luate in beneficiul distribuitorilor de asigurari, si nu numai, au discutat Catalin CAMPEANU - Directorul General Adjunct al ISF -, si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul celei mai recente Editii Speciale a emisiunii #OraDeRisc #DeAcasa by XPRIMM.
Distantarea sociala - efecte prezente si viitoare

"Sunt unele efecte directe si altele mai putin palpabile, care cred ca vor ramane valabile. Ma gandeam acum cateva zile ca vom capata, cel mai probabil, o 'usoara' anxietate in ceea ce priveste apropierea, adunarile publice si spatiile inchise cu multa lume. Cred ca, in viitorul apropiat, de fiecare data cand vom intra intr-un spatiu inchis si plin de oameni, ne vom gandi la virusi, la gripa etc.  Si, in acelasi timp, cred ca vom fi foarte doritori de a ne relua viata noastra de pana acum, de a socializa si de a reintra intr-un normal", a spus Catalin CAMPEANU in deschidere.

"Partea ISF legata de online a avut un catalizator puternic prin aceasta criza si nu cred ca ne vom intoarce la nivelul unde eram inainte. E un impuls foarte puternic, care isi va pastra trendul", a adaugat el.

Conform acestuia, probabil ca nu toata activitatea ISF (cursuri, examene) va fi online. Cu siguranta insa, procentul celor care opteaza pentru examinarea online, din fata calculatorului, va creste. "Acum a crescut de nevoie, dar cred ca nici dupa criza nu se vor mai intoarce la sala, unde vor mai fi doar o parte din examene. Oricat ne-am dori noi, online-ul este totusi limitat in ceea ce priveste formarea profesionala, transmiterea cunostintelor si acumularea competentelor. Si atunci, la un moment dat, o sa constatam ca ne dorim sa ne intoarcem la sala, dar nu cu totul. In concluzie, cu siguranta procentul online-ului va creste, dar nu brusc.".

Catalin CAMPEANU a mentionat ca simte ca este mai eficient lucrand de acasa in perioada aceasta, avand un birou si tot ce ii este necesar si avand continuitate in ceea ce face. Dar, in acelasi timp, a constatat ca activitatea dureaza mai mult pentru ca ia un timp mai mare comunicarea cu persoane pe care, inainte, ... le aveai langa tine la birou.

Cum si-a adaptat ISF activitatea in contextul crizei COVID-19?

"Au fost doua etape. Primul pas a fost sa ne mutam activitatea in online 100% - vorbim aici de activitatea noastra cu beneficiarii si cu clientii nostri. Am mutat tot ce inseamna examinare si cursuri in online. Asta a implicat avize si decizii din partea ASF, care a raspuns foarte prompt solicitarilor si au aprobat rapid modificarile cerute. Am fost capabili astfel sa mutam in foarte scurt timp toata activitatea in online. Sigur, o parte din activitati sunt mutate in online doar temporar, pana cand va trece aceasta perioada de criza. Am reusit sa facem eficient acest lucru si am eliminat astfel orice fel de interactiune fizica", a adaugat Directorul General Adjunct al ISF.

"Al doilea pas a fost sa facem totul de la domiciliu. Sediul este inchis acum si nu mai merge nimeni la birou. Lucram toti de acasa si asta nu a fost usor. La inceput nu esti pregatit sa faci lucrul asta, ai nevoie de mult sprijin de la cei din IT, caci noi lucram cu date personale si este nevoie de multa securitate. Platforma ISF este usor accesibila online si pentru a asigura o securitate maxima a datelor a fost nevoie de colaborarea specialistilor. Asta a implicat si o serie de costuri neprevazute, dar am finalizat cu succes si aceasta etapa. In prezent, cum spuneam, lucram 100% de acasa si avem toata activitatea in online", a completat el.

In acest timp ce masuri ati luat pentru a sustine activitatea distribuitorilor?

"Prima masura a fost sa ne aliniem la decretul prezidential al declararii starii de urgenta si sa facem public, pentru ca oamenii sa inteleaga, ca certificatele noastre sunt asimilate unor acte emise de autoritatile publice. Toate certificatele noastre isi prelungesc automat valabilitatea pe perioada starii de urgenta - adica daca expira in acest interval, ele raman valabile. Si am stabilit si o perioada de 15 zile de la incheierea acestei stari de urgenta pentru ca cei ale caror certificate vor expira in aceasta perioada sa aiba timp sa-si depuna documentele necesare si sa se inscrie la examen", a spus Catalin CAMPEANU.

"Al doilea lucru, am inaintat catre ASF, prin Consiliul Director, o solicitare de a scuti de la taxa de examinare initiala toate persoanele care dau examen in aceasta perioada. Am cerut acest lucru, iar ASF ne-a acordat tot suportul, ca sa sprijinim o masura care sa mai creasca putin atractivitatea sectorului de asigurari. Credem ca e bine venita. Am scos aceasta taxa de examinare initiala, asa incat cine isi doreste sa devina distribuitor in asigurari, in acest moment, nu mai plateste nimic la ISF. Masura este valabila pana la 1 iulie", a incheiat el.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".