1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Antreprenor in Asigurari - ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari - o noua emisiune marca XPRIMM

5 min. / 1.540 cuvinte
Emisiunea Antreprenor in Asigurari este cel mai nou produs media lansat de XPRIMM, ce va fi difuzat saptamanal, sub formatul unui talk-show, in cadrul caruia prezentam antreprenori si intraprenori care pot inspira si pe altii in cautarea succesului.

Emisiunea este moderata de Sergiu COSTACHE si poate fi urmarita atat pe canalul de YouTubeXPRIMM, cat si pe paginile de Facebook XPRIMM si profilul de LinkedIn XPRIMM.

Invitatii primului episod au fost Cristian Dan IONESCU, consultant VIP NN, si Cristian Dorel LACATUS, trainer ELIRE.Cristian Dan IONESCU, cum te-ai defini intr-un sigur minut?

"Sunt un om intreprinzator, vreau sa raman un vesnic student si imi place sa cultiv relatiile interumane", a raspuns invitatul.

Dar tu Cristian Dorel LACATUS?

"E destul de greu intr-un minut, ca mie imi place sa vorbesc mai mult si asta ar fi o prima caracteristica personala. Cred ca am ajuns intr-o zona in care mi-am gasit rostul. Imi place foarte mult ceea ce fac. Am sentimentul ca ajut pe multi dintre cei cu care lucrez, sigur nu pe toti, dar cam 70% dintre ei sunt multumiti de ceea ce livrez. Imi place echilibrul din viata mea pe care il am acum, imi place ca am timp liber pentru a ma pregati, a studia, a asculta lucruri care ma imbogatesc si din perspectiva trainerului daca e sa am asa o caracteristica personala, cred ca sunt un tip mai relaxat, mai calm, poate chiar si mai distractiv uneori si aceasta componenta de educatie cu distractie cred ca face cumva deliciul in intalnirile pe care le am cu oamenii", a precizat acesta.

Cristicare sunt avantajele de a fi intreprinzator, de a fi antreprenor?

"In primul rand, am mindsetul de om care are afacerea lui, pe care si-o gestioneaza singur. Sigur esti ajutat daca faci parte dintr-un colectiv si daca faci parte dintr-un parteneriat cu o companie mare, ajuta acest lucru. Cel mai important este ca tu stabilesti tintele, tu te lupti sa le atingi si tu te ridici de jos daca lucrurile nu merg asa cum vrei tu. Mie imi place profesia de consultant pentru ca este o profesie nobila. Unul din primii mei mentori care m-a initiat si pe care l-am cunoscut ulterior, l-am cunoscut intai dintr-o lucrare a lui, am si adus-o aici ca sa o vezi, se numeste Agentul Pasionat, e o carte veche, dateaza din anul in care eu am inceput asigurarile. Acest om m-a inspirat si ulterior am avut sansa sa il cunosc personal, prin faptul ca a spus un lucru foarte important. Profesia de consultant de asigurari este o profesie nobila pentru ca esti in situatia sa ai grija de familiile clientilor tai si si atunci cand sunt cele mai rele momente, dar si atunci cand sunt cele mai fericite momente", a precizat Cristian Dan IONESCU.

Dorel, din punctul tau de vedere, care sunt avantajele?

Cristian Dorel LACATUS a raspuns: "Din perspectiva personala as spune ca principalul avantaj pe care l-am cautat atunci cand am decis sa am activitate independenta si antreprenoriala a fost acesta legat de autonomie. Asa cum spunea si Cristi, ca pot decide eu ce model de business sau de afacere construiesc si de asemenea ca pot sa gasesc un sistem prin care sa ma mentin pe cat posibil in permanenta motivat. (...) Autonomia, faptul ca poti sa fii motivat, faptul ca poti sa lansezi produse asa cum crezi tu ca ar merge, faptul ca ai de dat raspuns pentru ceea ce faci, dar raspunzi doar in fata ta si acesta poate fi un avantaj. Ce apreciez foarte mult la colegii din asigurari, si aici ma refer la consultanti, si care cred ca este cel mai mare avantaj al lor, este faptul ca pot obtine independenta financiara, pentru ca modelul construit de companiile de asigurari si de companiile de brokeraj presupune un venit din vanzarile realizate in trecut. Acesta este un lucru extraordinar, sa castigi bani pe ceva ce ai facut acum 5 ani, 10 ani, 15 ani si sa ai sentimentul acesta al venitului constant care vine din urma e un avantaj pe care toti il dorim, indiferent daca suntem salariati sau daca suntem sa spunem antreprenori mai mici sau mai mari".

Top 3 provocari ale unui antreprenor!

Cristian Dan IONESCU: "Cea mai mare provocare este sa nu ia refuzurile personal, este prima care cerne un numar mare de consultanti care incep activitatea. A doua este sa invete dupa ce au invatat, dupa ce au fost pregatiti de exemplu de Dorel, de colegul meu. Sa continue sa invete, asta e o mare provocare si sa scape de sindromul specialistului. A treia mare provocare este sa creeze niste relatii durabile cu clientii lor, asta e una din cele grele".

Cristian Dorel LACATUS: "Pentru mine personal cea mai mare provocare e cea legata de demonii pe care eu ii am. Exemplu, un demon este lenea, ca antreprenor iti pot permite, cu ghilimele de rigoare, sa fii lenes si a te mentine intr-un anumit ritm pe care ti l-ai creionat poate la inceputul anului pentru a avea anumite rezultate. Pentru mine personal e cea mai mare provocare ca mic antreprenor, A doua provocare ar fi aceea de a actiona in spiritul principiului. Un antreprenor are un plan, pentru ca foarte multa lume declara lucrul acesta, dar nu actioneaza in spiritul acestui principiu. Sa ai un plan, sa ai niste ipoteze, sa ai taria sa schimbi atunci cand lucrurile nu merg acel plan sau sa il imbunatatesti sau sa il reglezi. Cea de treia este cash-flow-ul, in sensul in care toate facturile depind de tine, daca cumva mai ai si personae care te sprijina, colegi la care le platesti un salariu, taxele la stat - care sunt foarte mari din punctul meu de vedere, e o provocare mare pentru un mic antreprenor, probabil ca si pentru antreprenorii mai mari".

Care sunt cele mai importante trei lucruri pe care trebuie sa le stie un antreprenor?

"Un antreprenor trebuie sa isi cunoasca foarte bine afacerea. Daca vorbim de un antreprenor in asigurari, as vrea sa ma refer strict la domeniul acesta, ce trebuie sa stie este sa nu uite niciodata ca este intr-un parteneriat cu o compania mai mare si sa profite de acest lucru, sa poata sa faca transferul de credibilitate de la o mare companie catre brandul personal si, bine a zis Dorel, trebuie sa ai grija de cash-flow, pentru ca este o profesie in care veniturile nu sunt constante, ele depind de rezultatele tale, sunt predictibile, dar nu constante si atunci trebuie sa iti faci o planificare foarte buna si trebuie sa depasesti provocarile. Una din provocarile mele personale este sa urmaresc cifrele - se pare ca este decisiva asta si eu am norocul ca fac parte dintr-o echipa care ma ajuta foarte mult la treaba asta", a raspuns Cristian Dan IONESCU.

La randul sau, Cristian Dorel LACATUS a afirmat: "In primul rand cred ca e important sa stie ce inseamna sa fii antreprenor. Daca fac o paralela intre un om de vanzari si un antreprenor sunt foarte multe lucruri care sunt comune, dar sunt si diferente si un antreprenor ar trebui sa se gandeasca, in primul rand, la cum obtine profit. In general, un om de vanzari, un agent, un consultant, e concentrat pe a obtine un comision pe care eventual il si cheltuie pentru traiul de zi cu zi. Un antreprenor ar trebui sa stie cum face profit si cati bani investeste pentru a-si dezvolta afacerea. Apoi e vorba de indicatorii de performanta. Cum imi dau seama ca sunt pe drumul cel bun si un exemplu de indicator de performanta ar putea fi nivelul total de venituri pe care-l obtin. Primele de asigurare sau chiar, de ce nu, comisionul. Un alt indicator ar putea fi prima medie pe care o plateste un client pe asigurarile pe care le are la mine, durata medie de viata a unui client in portofoliu meu. Deci, genul asta de indicatori. Cat castiga omenii din echipa mea, daca ai echipa. Lucrurile acestea sunt importante. Ca sa va dati seama care ar fi un indicator de performanta, la mine valoare este data de unitate de timp, unitatea de timp la mine fiind ziua. Nu ma pot dedubla, ca idee, daca vreau sa castig in momentul in care sa spunem nu sunt implicat efectiv in curs in training ar trebui sa gandesc un model si asta deja inseamna antreprenoriat, cum as putea sa castig in momentul in care nu mai sunt prezent in sala si aici de exemplu ar fi cursurile inregistrate - pot construi un sistem prin care oamenii sa consume produsul si sa-i ajute produsul si eu sa nu mai fiu prezent si atunci cumva incep sa castig timp, daca unitatea de valoare pentru mine este timpul".

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!

1.859 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO