1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu Stefan PRIGOREANU - MILLENIUM Insurance Broker

5 min. / 1.540 cuvinte

O noua saptamana, o noua editie dedicata Antreprenor in Asigurari - o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori. In lumina reflectoarelor, Stefan PRIGOREANU - CEO, MILLENIUM Insurance Broker, care a vorbit, printre altele, despre cariera, business, antreprenoriat, dar si despre listarea companiei MIB la bursa.

Alaturi de el, ca de obicei, moderatorul Sergiu COSTACHE.

Stefan PRIGOREANU visa inca din facultate sa devina antreprenor, atras fiind, printre altele, de ideea de a fi propriul sef. A descoperit apoi ca nu e asa simplu sa fii antreprenor. Dar, daca s-ar intoarce in timp, spune ca ar alege acelasi drum.

"Cred ca inca de pe bancile facultatii m-am gandit cat de minunat este sa fii antreprenor, sa iti faci singur programul, sa nu ai sefi, sa iti scrii singur fisa postului. Mi se parea o chestie extraordinara sa te duci la serviciu cand vrei, daca vrei, cu ce masina vrei. Apoi, am aflat ca nu e chiar asa de simplu, a trebuit intai sa devin antreprenor ca sa inteleg ca lucrurile nu stau chiar cum imi imaginam eu, initial. La momentul acela, fost o motivatie suficient de puternica sa nu fiu angajat, ci sa aleg calea antreprenoriatului. (...) Iubesc foarte mult meseria asta, imi place ce fac, de aceea sunt in continuare antreprenor, desi mediul este destul de dificil, extrem de concurential, neconcurential pe alocuri, extrem de reglementat, nu perfect reglementat pe alocuri. (...) Este un mediu greu, dar este un mediu care iti aduce provocari zi de zi si cred ca asta imi place foarte mult. (...) E mult mai simplu, in ziua de astazi, sa devii antreprenor, decat era acum 25 de ani, cand am facut-o eu. (...) Ingredientul principal e increderea, trebuie sa ai incredere ca vei reusi, trebuie sa ai incredere si, de ce nu, poate un dram de nebunie sa iti urmezi visul. Pentru ca, daca ai incredere in tine, vei peforma, cu siguranta, si ca angajat, dar e pacat sa te opresti acolo", explica Stefan PRIGOREANU - CEO, MILLENIUM Insurance Broker.

A facut primii pasi in industria de asigurari in 1996 si, la vremea respectiva, credea ca va fi doar un pas provizoriu. 25 de ani mai tarziu, este tot in aceasta industrie si conduce una dintre cele mai importante companii din industria de profil.

"M-am gandit ca va fi provizoriu, pana gasesc ceva mai bun. Dupa care, nici vorba sa gasesc ceva mai bun. Mi s-a aparut fascinant ca voi avea contact cu oameni din toate domeniile de activitate, dar si cu antreprenori din toate domeniile. Mi s-a aparut fascinant sa descopar cat de mare este lumea asta a asigurarilor si cat de interesant este sa le oferi unor oameni sansa de a-si lua de pe umeri niste griji - grija viitorului, grija unei pensii, grija privind protectia locuintei, privind unele evenimente neprevazute -, pentru ca eu chiar cred ca noi, ca fiinte umane, ne putem dezvolta plenar atunci cand ne eliberam de aceste griji. Uite ca exista acest sistem prin care o platesc o anumita suma de bani, rezonabila, cu o consiliere inclusa, si niste societati specializate preiau stresul, pe care, altfel, l-as fi dus eu in spate si mi-ar fi apasat coloana", subliniaza CEO-ul MILLENIUM Insurance Broker.

Curajul de a-si urma visul, intelepciunea de a se consulta cu cei din jur si protejarea investitiei - acestea sunt, in opinia lui Stefan PRIGOREANU, unele dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tina cont un antreprenor.

"In primul rand, sa nu renunte la visul sau. Sa-si urmeze cu curaj, cu hotarare, visul. Sa nu faca toate lucrurile de capul lui, sa intrebe si pe altii - sunt prieteni, sunt consultanti, sunt oameni mai experimentati, care le pot da diverse ponturi, sfaturi. Oricum, trecem totul prin filtrul ratiunii noastre si decidem ce acceptam si ce nu acceptam, dar pot veni idei foarte bune de unde nu te astepti. Sa isi protejeze investitia si business-ul, inclusiv prin asigurarile disponibile. Am stat de vorba cu oameni importanti - conducatori de companii importante, CEO, CFO -, unii dintre ei nu stiau ca exista asigurari pentru business interruption, pentru pierdere de profit, de intreruperea activitatii, altii nu stiau ca exista asigurari cyber si GDPR sau ca exista decontarea cheltuielilor pentru locatie alternativa, de exemplu, altii nu stiau ca exista asigurarea pentru riscul de neincasare a facturilor."

Mai multe declaratii, in video-ul de mai sus.

Pentru a fi la curent cu toate dezbaterile si interviurile marca XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube XPRIMM (click si pe clopotel, pentru a primi notificari cand apare ceva nou).

605 accesari