1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu Lacramioara DASCALU si Danut BURCA - DESTINE Broker

Asa cum v-am obisnuit, Antreprenor in Asigurari - o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori -, isi continua cautarile si propune, saptamanal, noi nume de oameni de succes. Invitatii acestei editii sunt lideri din cadrul DESTINE Broker: Lacramioara DASCALU - Broker Regional II si Danut BURCA - Broker General.

In studioul XPRIMM au fost prezenti moderatorul Sergiu COSTACHE si Dorel LACATUS - Trainer, ELIRE.

Ce l-a determinat pe Danut BURCA sa aleaga industria de asigurari, de cat timp a avut nevoie pentru a ajunge actionar?

Danut BURCA: "Ce m-a determinat a fost profesionalismul, dar si coordonatorul care a avut suficienta rabdare cu mine, a stiut cum sa ma ghideze, in asa fel incat sa ajung la succes. Mi-a luat trei ani sa ajung actionar. In spatele acestor trofee si distinctii sta destul de multa munca. E destul de dificil, dar, in acelasi timp, si placut sa muncesti cu oamenii. Echipa mea este focusata pe retail si functionam bine in echipa, bazandu-ne pe prietenii si pe relatii sincere. Ne cunoastem toti intre noi, facem o echipa buna si frumoasa, putem sa vorbim oricand, orice si, apropiindu-ne foarte mult, am creat o echipa, ceea ce ne-a dat impulsul de a merge mai departe."

Ce inseamna, pentru Lacramioara DASCALU, succesul si cum se imbina succesul personal cu succesul echipei?

Lacramioara DASCALU: "Gandindu-ma retroactiv, pentru mine succesul inseamna sa ai curajul sa incepi ceva nou, sa ai curajul sa continui ceea ce ai inceput, sa dezvolti o echipa si sa depui toate eforturile atunci cand nimeni nu-ti agaranteaza succesul. Sigur ca, in spatele succesului meu, sunt mult oameni, sunt colaboratorii din echipa mea, de care sunt mandra, echipa suport din reprezentanta Suceava, echipa suport din DESTINE Ploiesti, trainerii interni din DESTINE, care te ajuta foarte mult si au rabdare cu tine, trainerii externi si, nu in ultimul rand, in spatele succesului meu sta munca si dorinta mea intensa de a reusi."

Cat de importanta este pregatirea pentru oamenii din industrie, si nu numai, si cum beneficiaza oamenii de pe urma unor pregatiri si cursuri de specialitate?

Dorel LACATUS: "Inainte de a-ti raspunde la aceasta intrebare, as vrea sa spun ca DESTINE, din perspectiva mea, are, in momentul de fata, cel mai bun program de pregatire intern pe care eu l-am vazut in cadrul companiilor de brokeraj. Dupa parerea mea, depaseste si programele de pregatire din companiile de asigurari, pentru ca mi se pare mult mai inchegat si pe termen foarte lung, pe trepte de cariera, asa cum au ei in interior. Noi putem aduce informatii care au legatura cu piata, putem sa venim cu teorie in zona de dezvoltare antreprenoriala, pe care se pune mai putin accent. Pregatirea are un rol extraordinar de important, pentru ca, prin pregatire, ajungem la client, care este cel mai important in toata povestea noastra. Si, daca nu esti pregatit si nu stii ce ai de spus, atunci nu poti duce la final o vanzare. Clar, pregatirea impune si eforturi din partea noastra, si perseverenta. Cineva care nu are vointa nu se poate pregati. Oamenii trebuie sa aiba dorinta de a cunoaste si de a prospera."

Pregatirea profesionala, poate confirma si Lacramioara DASCALU, este cea care poate face diferenta, este un aspect esential in drumul spre succes.

Lacramioara DASCALU: "Pe langa pregatirea profesionala de baza, daca nu te pregatesti, nu ai sanse. Exista pregatirea obligatorie si, pe langa aceasta, pregatirea facultativa si, in acest sens, primim suport de la organizatie, prin platforma e-learning, cursuri de pregatire interna si programe de pregatire cu traineri interni si externi. Asa cum a zis si Dorel, DESTINE are un program de pregatire foarte bine pus la punct, sustinut de lectori interni, care au o vasta experienta in acest domeniu. Ideea e ca atat conducerea companiei DESTINE, cat si noi, liderii, incurajam oamenii sa se pregateasca, pentru ca, pana la urma, pregatirea face diferenta, se vede clar o diferenta la colaboratorii care s-au pregatit."

Orice industrie, nu numai industria de asigurari, cauta sa atraga tineri. Cum poti convinge un tanar sa aleaga industria de asigurari si, mai mult, sa se bucure de aceasta alegere?

Lacramioara DASCALU: "In organizatia DESTINE sunt foarte multi tineri, tineri care, la randul lor, au calitatea de coordonatori, au dezvoltat echipe si au ajuns actionari in compania DESTINE Holding. Nu stiu daca trebuie sa facem noi ceva in mod special, pentru ca domeniul asigurarilor este un domeniu foarte frumos, un domeniu de viitor si, din punctul meu de vedere, tinerii ar trebui sa fie atrasi de aceasta piata. Tinerii sunt indrumati de mentori, au programe de pregatire, lideri care au demonstrat deja si un sistem de cariera provocator. Cu alte cuvinte, au toate instrumentele necesare pentru dezvoltarea propriei afaceri. Faptul ca pot deveni actionari intr-o companie precum DESTINE Holding este cel mai important lucru de care tinerii ar trebui sa fie atrasi."

Danut BURCA: "Asa este, sunt multi tineri, iar acest domeniu este unul chiar dinamic. Din experienta pe care o am, am vazut ca tinerii sunt foarte deschisi la dynamism, le place sa fie activi, dinamici. Mereu am incercat sa ne grupam si sa facem in asa fel incat, pe langa pregatirea pe care ne-o asigura DESTINE, sa facem si noi intalnirile noastre cu echipa, chiar fara tenta de asigurari. Adica, facem o intalnire, pur si simplu sa ne cunoastem, sa socializam si sa inchegam legatura mai puternice in echipa."

Atat Lacramioara DASCALU, cat si Danut BURCA au coordonatori mai tineri decat ei. E dificil sa urmezi o persoana mai tanara decat tine?

Danut BURCA: "Nu, nicidecum, nici nu m-am gandit la asa ceva. Nu m-am gandit la varsta. Mi-a placut ca am fost amandoi pe aceeasi lungime de unda si am putut merge impreuna pe acelasi drum. La fel fac si cu echipa mea, nu tin cont neaparat de varsta, dar sunt de acord cu Dorel, care spune ca tinerii au, acum, mai multe sanse si sunt mai mult preocupati de partea online. Si mie mi-a fost putin peste mana, dar m-am acomodat rapid cu toate. Dar prefer sa ma intalnesc cu omul fata in fata si sa am discutii fata in fata, decat online."

Lacramioara DASCALU: "Coordonatorul meu, Stefan PUNTEA, este mai tanar decat mine si este un model demn de urmat. Am invatat foarte multe lucruri de la Stefan, m-a ajutat foarte mult, insa ceea ce a contat cel mai mult a fost increderea pe care mi-a dat-o inca din prima zi si aceasta incredere sigur ca a venit si de la organizatia DESTINE. Referitor la tineri, as dori sa vin in completarea a ceea ce a spus Dorel, este extraordinar sa ai tineri in echipa, sunt entuziasti. Isi doresc, dar unii isi doresc cam repede. De aceea, le-as recomanda sa se inarmeze cu rabdare. Chiar de la inceput, trebuie sa ai rabdare si sa nu astepti ca rezultatele sa vina peste noapte, deoarece pregatirea profesionala, dezvoltarea echipei, parcurgerea sistemului de cariera necesita timp si rabdare, iar rabdarea este cea care te conduce spre succes, pentru ca pretul succesului nu este negociabil, insa cel al regretelor este de 100 de ori mai mare. Fie alegi pretul succesului, fie il alegi pe cel al regretelor, asta depinde de fiecare tanar. De aceea, recomandarea mea este sa aiba rabdare, sa tina aproape de mentorul lui si, cu siguranta, rezultatele nu vor intarzia sa apara."

Mai multe declaratii, in video-ul de mai sus.

Pentru a fi la curent cu toate dezbaterile si interviurile marca XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube XPRIMM (click si pe clopotel, pentru a primi notificari cand apare ceva nou).