1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu George ZAHARESCU - PRESTIGE Insurance Broker

Antreprenor in Asigurari - o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori -, aduce, astazi, in centrul atentiei un nou nume: George ZAHARESCU - Director General, PRESTIGE Insurance Broker. Alaturi de el, ca de obicei, moderatorul Sergiu COSTACHE. Ce inseamna succesul si cat de importanta este influenta pe care o are familia, ce calitati trebuie sa aiba un antreprenor de succes si care sunt provocarile cu care se confrunta, care este rolul echipei si ce impact are brand-ul personal - acestea sunt doar cateva dintre subiectele dezbatute de cei doi.

George ZAHARESCU si-a dorit propriul business si nu s-a oprit la un simplu vis, ci si l-a implinit, dupa ce a capatat experienta necesara in acest sens. Mai mult, si-a infiintat propriul business alaturi de fratele lui.

"Cred ca modelul din familie m-a determinat sa devin antreprenor. Ceea ce am vazut in familie - si, aici, nu ma refer la modelul neaparat al antreprenorului, pentru ca parintii mei au fost functionari la stat, pana la un moment dat, mama a fost, ulterior, functionara la privat. Mi-am dorit foarte tare sa am business-ul meu, mi-am dorit foarte tare sa ma dezvolt si sa imi demonstrez, in primul rand, mie ca pot face ceva. Sa nu depind, in ciuda presiunilor facute de catre parinti, la un moment dat, de a fi, la momentul respective, angajat intr-o corporatie. Cam asta era modelul si cam asa trebuia sa-l urmezi in viata de zi cu zi. Fratele meu, care e mai mare, a avut aceasta oportunitate de a trece printr-o experienta extrem de buna, zic eu, o experienta pozitiva, si a ajuns intr-o corporatie. Ulterior, am luat hotararea, impreuna cu el, sa infiintam un broker de asigurare. Asta, bineinteles, dupa ce am capatat experienta necesara in domeniu", explica George ZAHARESCU.

Antreprenoriatul, spune George ZAHARESCU, inseamna, in primul rand, sa faci ceva si pentru ceilalti, nu numai pentru tine. Si, mai departe, succesul trebuie sa imbine viata personala cu cea profesionala, iar un om de succes este unul care lasa ceva in urma - faptul de a-i fi ajutat, intr-o forma sau alta, pe cei din jur.

"Pentru mine, antreprenoriatul inseamna, in primul rand, sa poti dezvolta un business astfel incat sa poti ajuta si sa vii si in sprijinul altora. Cred ca cel mai potrivit domeniu este domeniul de asigurari - brokeraj, cu atat mai mult. Pentru ca, pe langa liniile de business pe care le ai, poti avea o echipa foarte ampla langa tine, atat in ceea ce priveste angajatii, cat si in ceea ce priveste colaboratorii, partenerii, oamenii cu care ai mai departe de facut business, dar, in primul si in primul rand, clientul. Ne place sa avem solutii profesionale in asigurari, sa aducem pe piata plus valoarea acestei industrii si, pratic, sa venim cu serviciu pentru consumator, pentru clientul de rand. Asta inseamna sa fii antreprenor, sa poti sa faci lucruri bune pentru oameni si sa vii in sprijinul lor cu produse si cu servicii de calitate. Din punctul meu de vedere, succesul trebuie sa imbine atat succesul din viata profesionala, cat si cel din viata personala. Un om de succes, din punctul meu de vedere, este un om care lasa ceva in urma lui, este un om care aduce calitate, care, in primul rand, ajuta oamenii. Sa ai oportunitatea de a face acte de caritate, sa ai actiuni caritabile, sa poti avea un business prin care sa creezi locuri de munca, cu atat mai mult daca reusesti sa faci un business de succes care sa aiba si o latura financiara buna, si, imbinat cu o viata personala la locul ei, de familie, eu cred ca asa se defineste succesul", explica Directorul General al PRESTIGE Insurance Broker.

Pentru a ajunge, mai devreme sau mai tarziu, sa cunoasca succesul, un antreprenor trebuie sa aiba mai multe calitati. Care sunt cele mai importante? "In primul si in primul rand, cred ca trebuie sa fii flexibil, trebuie sa existe si o usoara nota de rigurozitate, pentru ca, altfel, nu poti pune niste proceduri la punct, astfel incat lucrurile sa functioneze, dar trebuie sa fii energic, dinamic si flexibil, extrem de serios. Legat de industria de asigurari, cred ca este transparenta de care trebuie sa dai dovada in parteneriatele pe care le ai."

De-a lungul timpului, un antreprenor se confrunta cu multiple provocari. Mai mari sau mai mici, frecvente sau care apar doar cand si cand, provocarile sunt pe ordinea de zi a oricarui antreprenor. La fel cum sunt si lucrurile pe care trebuie neaparat sa le eviti.

"Ca antreprenor in domeniul asigurarilor, cea mai mare provocare e sa stim sa ne protejam - in ideea de a ne gestiona stresul. Este foarte complicat, este foarte stresant, sunt provocari zilnice. Au fost perioade in care am zis ca imi depun demisia, dar nu am avut timp. Provocarile zilnice nu ne lasa sa respiram. Este un domeniu foarte frumos, este un domeniu de care sunt atasat 100% si cu care, fara doar si poate, merg mai departe, mandru de ceea ce facem zi de zi. Ca provocari, pe langa stres, as putea spune ca sunt si schimbarile prin care trecem - digitalizarea, chiar si pandemia, schimbarile legislative. Adaptarea la tot ce inseamna Comunitatea Europeana e, la randul ei, o provocare - o provocare aproape saptamanala. Cele mai importante lucruri de evitat: este exclus sa fii obtuz, este exclus sa nu ai energie si este exclus sa fii viclean sau netransparent", puncteaza George ZAHARESCU - Director General, PRESTIGE Insurance Broker.

Mai multe declaratii, in video-ul de mai sus.

Pentru a fi la curent cu toate dezbaterile si interviurile marca XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube XPRIMM (click si pe clopotel, pentru a primi notificari cand apare ceva nou).

PROMO