1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu Dragos CALIN - GRAWE Romania

Antreprenor in Asigurari - o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori -, propune un nou nume din randul celor care stiu ce inseamna succesul. De data aceasta, Dragos CALIN - Presedinte Directorat, GRAWE Romania.

Alaturi de el, ca de obicei, moderatorul Sergiu COSTACHE.


Dragos CALIN este si, in acelasi timp, nu este, asa cum el insusi spune, un antreprenor veritabil. Insa, acest lucru nu inseamna ca e strain de antreprenoriat. Dimpotriva, mai ales avand in vedere faptul ca, de-a lungul timpului, a contribuit din plin la dezvoltarea si evolutia mai multor antreprenori.

"Aici, sunt niste nuante. Raspunsul ferm ar fi: nu sunt un antreprenor in asigurari, dar creez antreprenori in asigurari. Pentru ca, pana la urma, a stabili un cadru de dezvoltare inseamna ceea ce face, ulterior, si antreprenorul propriu-zis. Aici, discutam de nuante legate de toleranta la risc, de procesul decizional, putem discuta despre rapiditatea cu care folosesc oportunitatile din piata. Deci, nu pot spune ca nu sunt un antreprenor, dar nu sunt un antreprenor veritabil. Imi place, insa, sa creez antreprenori, fie ca ei se numesc intraprenori, fie antreprenori. Experienta mea in asigurari inseamna formarea multor oameni de care, astazi, sunt mandru", explica Dragos CALIN.

In echipa GRAWE Romania, Dragos CALIN a intrat in urma cu aproximativ trei ani. Astazi, este Presedinte al Directoratului si ne spune, pe scurt, daca sunt diferente intre GRAWE din urma cu trei ani si GRAWE de astazi.

"Am venit la GRAWE in urma cu trei ani, cu experiente multiple, cu fapte legate de dezvoltarea pietei de asigurari de diverse naturi. Am gasit GRAWE intr-o perioada in care isi planifica strategic sa creasca si nu am facut altceva decat sa urmam aceasta strategie. Deci, GRAWE creste - si creste stabil -, nu vrem sa ne grabim, vrem sa construim lucrurile pas cu pas. Nu am facut altceva decat sa dezvoltam mai departe strategia de crestere. E o strategie care nu vine numai de la GRAWE Romania, e o strategie a Grupului. Daca oamenii acestia au considerat ca lucrurile se fac bine asa de aproape 200 de ani, inseamna ca e un drum castigator si nu am facut altceva decat sa urmam aceasta strategie, iar rezultatele se vad. Ne dezvoltam, crestem foarte bine pe multe segmente de asigurare de care suntem interesati", subliniaza Dragos CALIN - Presedinte Directorat, GRAWE Romania.

Leadership-ul graviteaza in jurul mai multor elemente, insa unul dintre cele mai importante elemente este reprezentat de oameni. 

"Leadership inseamna viziune, inseamna oameni. Cariera mea si, in general, leadership-ul se bazeaza pe oameni. Nu poti face singur lucruri minunate si nu poti sa fii minunat decat daca ai oameni minunati langa tine, care merg in cadrul pe care tu l-ai organizat. Diferenta majora vine din stabilirea acestui cadru. (...) Cheia leadership-ului inseamna oameni si mai inseamna cateva ingredient. Este vorba despre entuziasm, de implicare, despre modul de a delega. Delegarea, din punctul meu de vedere, nu se da, ci se ia. (...) Caut, in jurul meu, oameni care isi doresc sa se schimbe permanent. De fapt, cred ca asta este cheia. Mai este un lucru, energia pe care o distribui in jurul tau si raspunsul cu responsabilitate din partea lor. Asta e modul meu de lucru, nu sunt secrete. Sunt, probabil, anumite dominante pe care le fac foarte bine si imi aduc rezultate."

Un leader - mai ales unul care, la randul sau, formeaza alti lideri - stie mereu cum sa isi pastreze doza de motivatie care sa il faca sa mearga mai departe in fiecare zi, sa continue sa se dezvolte el insusi, dar sa-i dezvolte si pe cei care vin din urma.

"Ma uit foarte mult, de fiecare data, la cateva aspecte. Prin natura evolutiei in cariera mea, am avut un parcurs in mai multe companii de asigurari. Acest lucru constituie, uneori, un avantaj; alteori, constituie un dezavantaj. Dezavantaj - pentru ca nu ai, sa zicem, o expertiza data de senioritate intr-un anumit loc, dar, pe de alta parte, ai avantajul ca ai cunoscut mai multe culturi si organizatii si te poti plia usor pe ceea ce gasesti bun intr-o companie careia i te alaturi. Practic, la GRAWE, ca si in alte locuri, m-am uitat intotdeauna la ce am gasit si la calitatile oamenilor pe care i-am gasit. Intotdeauna, oamenii pe care ii gasesti au calitati minunate si formeaza un mecanism care poate fi dus mai departe. Sigur, cu anumite influente - la un moment dat, trebuie sa schimbi, pentru ca leadership inseamna si sa stimulezi schimbarea si imbunatatirea permanenta", explica Dragos CALIN.

Mai multe declaratii, in video-ul de mai sus. 

Pentru a fi la curent cu toate dezbaterile si interviurile marca XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube XPRIMM (click si pe clopotel, pentru a primi notificari cand apare ceva nou).