1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu Daniela OPREA si Stefan PUNTEA - DESTINE Broker

Ajunsa la o noua editie, Antreprenor in Asigurari - o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori -, a adus in platou oameni care, din punct de vedere profesional, se afla pe cea mai inalta treapta. Azi, despre motivatie si succes, ne vorbesc reprezentantii DESTINE Broker: Daniela OPREA - Broker General si Stefan PUNTEA - Broker General. Alaturi de ei, moderatorul Sergiu COSTACHE, dar si Dorel LACATUS - Trainer, ELIRE.Daniela si Stefan au copilarit in Hunedoara si, respectiv, Suceava. In copilariesiadolescenta, pasiunile lor nu gravitau in jurulindustriei de asigurari, insaasta nu inseamna ca pasiunile din copilarie nu si-au pus, in final, amprentaasuprasuccesului pe care amandoi l-au cunoscut.

Stefan PUNTEA: "M-a ajutat mult si sportul, chiar daca nu as putea spune ca am excelat in sport. Incepand cu varsta de noua ani, am facut volei si cred ca este o disciplina care m-a ajutat foarte mult, astfel incat - chiar daca este bine sa ne depasim unele bariere sau sa nu facem exact cum spune neaparat unul sau altul, ci sa si inventam, sa si inovam, sa si cream lucruri noi -, faptul ca am avut aceasta disciplina in timpul copilariei si am parcurs acest sport, pana prin clasa a VIII-a, cred ca m-a ajutat foarte mult, pe langa, bineinteles, si educatia parintilor."

Daniela OPREA: "Am mers pe pasiuni, invatam matematica si fizica pentru ca era necesar, dar, in acelasi timp, am facut sport in toata perioada, nu sport de performanta dar m-a interesat sa intru in echipa, sa castigam meciuri. Iti da un pic spiritul acela de competitie, dar, mai degraba, cu tine insuti. Am facut numai sport de echipa - volei, handbal. Insa, am cochetat si cu pasiunea mea pentru citit, pentru lectura. Toata copilaria am participat la cenacluri artistice, la tot ceea ce nu avea legatura cu scoala pe care o faceam."

Am maispus-o, nu exista, oricat ne-am dori, o retetauniversala a succesului, asa ca estelesne de inteles ca fiecareantreprenor are si "ingrediente" personale. Care sunt acesteapentruDanielasiStefan?

Daniela OPREA: "Succesul ca antreprenor consider ca este strict legat de a reusi sa transmiti acea pasiune, acea flacara ca faci ceea ce iti place. Antreprenor inseamna, pe scurt, si faptul ca faci ceva pentru ceilalti, un serviciu, o lucrare pe care le-o daruiesti celorlalti. Evident, asta iti aduce o recompensa. Daca vorbim despre un antreprenor de succes, este acel antreprenor care reuseste ca, in echipa lui, sa formeze alti si alti antreprenori. Eu cred ca asta imbogateste societatea, per ansamblu. Dar nu se poate fara dezvoltare personala, pentru ca, atunci cand tut e dezvolti personal, se dezvolta si cei de langa tine, iar conceptiile de masa si mentalul colectiv incep sa se schimbe. Consider ca acesta e succesul pe care poti sa il atingi. Asta simti intr-o organizatia cum este Destine - simt acest lucru si eu, dar il simt si ceilalti colegi ai mei. Vezi ca se dezvolta sub tine si e o mare bucurie sa vezi ca vin oameni din ce in ce mai buni, ceea ce este extrem de important."

Stefan PUNTEA: "Desigur ca e foarte, foarte important, din punctul meu de vedere, daca discutam despre un antreprenor care are o echipa formata - sa aiba stabilite obiective impreuna cu echipa, niste obiective care sunt multumitoare atat pentru el, ca antreprenor, cat si pentru ei, ca echipa. Astfel incat, atunci cand le vor duce la indeplinire, ajungand bineinteles in timpul pe care l-au stabilit, cred ca, atunci, s-ar putea vorbi despre un succes. Depinde, bineinteles, de fiecare persoana in parte si depinde de fiecare cum denumim si cum am putea stabili acest succes. E foarte important sa fim impreuna cu echipa pe care o coordonam si sa avem niste obiective stabilite de comun acord, astfel incat si ei sa fie multumiti, dar si noi, ceilalti, sa fim multumiti, un fel de win-win."

Atat Daniela, cat si Stefan au insistat, de-a lungultimpului, pe pregatireaprofesionala. Care ar fi, pentru un debutant in aceastaindustrie, primiipasi? Cum poticunoasteindustriasi, mai ales, cum potiajungeantreprenor in asigurari? Dorel LACATUS - Trainer, ELIRE -, are experientanecesarapentru a aborda un astfel de subiect.

Dorel LACATUS: "DESTINE este o scoala foarte, foarte buna. Pana acum cativa ani, scolile consacrate de pregatire pentru antreprenori erau companiile de asigurari. Dupa parerea mea, DESTINE a depasit, acum, cu mult scolile de pregatire. Iar asta, pentru ca sunt oameni care sunt implicati in programul de pregatire in compania DESTINE, care, efectiv, fac acest lucru. Nu sunt traineri, ci sunt, in primul rand, antreprenori si lideri, cu o capacitate de training care ii ajuta pe oameni sa isi dezvolte afacerea. Ce le-as recomanda celor tineri in meserie, nu neaparat ca varsta, care intra in aceasta afacere si aleg varianta companiei DESTINE, este sa urmeze reteta de succes - care e o reteta deja validata de catre colegii care lucreaza in DESTINE -, apoi sa se foloseasca de sistemele de pregatire si cursurile de cariera DESTINE, dar si de programele externe, pentru ca DESTINE e una dintre companiile care lucreaza constant cu traineri externi. Aici e frumusetea acestui sistem de pregatire de la DESTINE, pentru ca, pe langa partea theoretica, care este foarte, foarte bine la pusa la punct, exista activitatea de zi cu zi, in care liderii ii ajuta pe cei noi sa invete, sa testeze, sa se pregateasca pentru a fi oameni de vanzari - ulterior, manageri; apoi, antreprenori."

Asa cum subliniam, de la bun inceput, Daniela OPREA si Stefan PUNTEA au ajuns, din punct de vedereprofesional, pe ceamaiinaltatreapta. Odataajunsiacolo, mai au ei, oare, motivatianecesara?

Stefan PUNTEA: "In primul rand, ma motiveaza sa reusesc sa ii ajut pe altii sa aiba succes, sa atinga si ei treptele superioare. Sunt sigur ca acesta este obiectivul pe care mi l-am propus in ultimii ani. Asta imi doresc, astfel incat sa am in echipa colaboratori care, pur si simplu, nu mai trebuie sa depinda de mine, dar si sa primeasca suficiente venituri, sa coordoneze o echipa, care, la randul ei, sa creasca si sa tot creasca. Asta imi doresc eu cel mai mult. Nu neaparat sa am libertate, pentru ca, daca ma uit in urma, nu am muncit, in medie, opt ore pe zi in asigurari, ci mult mai putin, dar veniturile au crescut exponential. In schimb, anul trecut, de exemplu, chiar daca vanzarile au continuat sa fie pe un trend ascendent, mi-am propus sa ma implic mai mult in acest domeniu si am muncit mai mult, comparativ cu ultimii opt ani, pentru ca am observat ca erau persoane ce aveau o sete de invatare, desi poate nu mai aveau surse de venit, astfel incat am organizat training-uri aproape zilnic cu acesti oameni care erau la inceput de drum."

Daniela OPREA: "Este o motivatie extrem de puternica, pentru ca vad oameni care se dezvolta. In DESTINE, inainte de pandemie, faceam cursuri la sala, la sediul nostru din Cluj. Avem o sala de cursuri, faceam intalniri saptamanale si ii invatam pe cei de la nivelul de mijloc, care stiau deja produse, vindeau efectiv in piata, cum sa ii invete si pe cei noi veni. Lucrul acesta se intampla tot timpul in DESTINE si e extraordinar. Nu te trezesti pe treapta a 11-a de nicaieri. Sunt niste pasi, dar poate ca nu toti colaboratorii care vin au maximum de incredere. Atunci, eu le spun ca se intampla ca in copilarie - toata viata noastra incepe cu primul pas si, daca ai cazut, te ridici si incerci sa il faci din nou mai bine, mai bine, pana incepi sa alergi. Pentru ca asta este si aici. Ce mi se pare foarte interesant ca se intampla, asa cum spunea si Stefan, si eu aloc mare parte structurii si faptului ca i-am lasat pe ei sa se dezvolte. Isi tin intalnirile foarte mult pe Zoom, iar eu sunt invitata in intalnirile colaboratorilor mei, dar eu ii las, 99%, sa mearga singuri in discutii cu oamenii lor. Consider ca este foarte important acest aspect. Sa creasca oameni, pentru ca lucrul acesta va ajuta pe toate lumea. Este asa de simplu, incat nu se poate explica mai simplu."

Mai multe declaratii, in video-ul de mai sus.

Pentru a fi la curent cu toate dezbaterile si interviurile marca XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube XPRIMM (click si pe clopotel, pentru a primi notificari cand apare ceva nou).