1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu Antonio SOUVANNASOUCK - CEO, ASIGEST Broker

Antreprenor in Asigurari - o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori -, remarca un nou nume in randul celor care stiu ce inseamna succesul. De data aceasta, Antonio SOUVANNASOUCK - CEO, ASIGEST Broker. 

Emisiunea a fost moderata de Sergiu COSTACHE.

VIDEO:


Ce este succesul?

"Succesul nu este un lucru. E ca si cum vorbesti de fericire, nu exista o fericire absoluta sau un succes absolut. Sunt niste momente care definesc experienta ta personala sau experienta ta profesionala. Acolo unde exista success, cu siguranta au fost si multe insuccese, diferenta consta in a trece peste acele insuccese, a invata din ele, a merge mai departe si a construi. Succes inseamna sa ai oameni langa tine, fie ca este o familie, fie ca este o echipa la birou, oameni care sa aiba incredere in tine, oameni care sa te asculte, oameni care sa aiba ce sa invete de la tine, oameni care se dezvolta impreuna cu tine si, nu in ultimul rand, oameni care te pot si depasi, la un moment dat. Succesul mai inseamna pe partea profesionala - cum este cazul meu, la ASIGEST -, si sa ai clienti de peste 20 de ani. ASIGEST are o istorie de 27 de ani, avem 2 clienti care au 25 de ani in ASIGEST. Asta inseamna ca acei clienti au incredere in tine, asta inseamna ca ai succes", a raspuns Antonio SOUVANNASOUCK.

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani in industria de asigurari, Antonio SOUVANNASOUCK a patruns intamplator in aceasta lume, insa, la un moment dat, a ajuns sa se identifice cu ea.

"Am intrat in domeniul asigurarilor intamplator. De altfel, in 1993, nu prea stiam ce inseamna asigurari, toata lumea auzise de ADAS, dar nu prea stia ce inseamna. Cred ca, in 1993, aveam deja masina, aveam asigurare la Asirom deja, trecusem si prin doua daune, cu experiente pozitive, si, intamplator, am primit aceasta propunere de a lucra in asigurari pentru o noua companie, care tocmai reintra in Romania. Background-ul meu profesional era ingineria, este ingineria, nu am practicat nici macar o zi ingineria, dar s-a cuplat foarte bine cu meseria de asigurari. Mi-a placut foarte mult de la inceput pentru ca am intrat pe asigurarile corporate, asigurari pentru firme, pentru firmele nou infiintate, pentru firmele venite din afara, in special cele din Italia, dar nu numai. Ca subscriitor, am fost in vizita in fabrici, in companii care produceau, facand din pregatirea mea ca inginer un avantaj, pentru ca urmaream procesele de productie pe firul lor, intelegeam cum se petrec lucrurile pe acolo, astfel incat puteam sa si scriu acele riscuri foarte bine. Apoi, am inteles esentialul in asigurari. Asigurarile iti aduc acea liniste de care ai nevoie pentru a te putea concentra pe ceea ce este mai important pentru tine. Mai important decat asigurarile, evident, dar asigurarile te ajuta sa te concentrezi pe acele lucruri mai importante pentru tine, pentru viata, familie, business, orice activitate. Propunand, analizand si incheind asigurari pentru clientii mei, fie persoane fizice, fie persoane juridice, le fac acestora un bine - si cred in continuare in acest lucru, pentru ca, altfel, probabil ca nu as fi rezistat in aceasta meserie pana acum", a precizat invitatul.

Cum atragi tinerii in industria de asigurari, mai ales avand in vedere ca, astazi, nu doar industria de profil vrea sa atraga cei mai talentati oameni?

Antonio SOUVANNASOUCK a raspuns: "In primul rand, m-as da pe mine drept exemplu. E adevarat ca, in 25 de ani, lucrurile s-au schimbat mult, sunt avantaje si dezavantaje. La inceputul carierei mele, trebuia sa-i explic clientului ce sunt asigurarile, la ce folosesc, parca ii faceam un scurt curs de asigurari. Si, dupa ce il lamuream ca poate sunt bune si poate i-ar trebui, trebuia sa ii explic ce fac eu, ce face un broker de asigurare. Trebuia, apoi, sa-i explic de ce e important sa lucreze pentru un broker; dupa care, de ce cu ASIGEST, de ce cu mine, mai ales ca eram tanar. Diferenta este ca, atunci, nu eram multi, iar, acum, concurenta este foarte mare, ceea ce este un dezavantaj pentru un tanar din ziua de azi. Pe de alta parte, un tanar din ziua de azi are avantajul ca oamenii constientizeaza ce inseamna asigurarile, stiu ce inseamna un broker de asigurare, stiu ce sa ceara, dar tu nu mai ai acel dezavantaj ca trebuie sa povestesti despre asigurari, despre brokeri de asigurare, despre piata de asigurari."

Echipa joaca un rol important in drumul spre succes. Atat de important, incat Antonio SOUVANNASOUCK spune ca echipa este o parte integranta a lui.

"Fara echipa nu poti ajunge la success. A avea o echipa, a construi o echipa, a tine o echipa, ceea ce este mai important decat a construi o echipa, reprezinta un succes. Imi aduc aminte de inceputurile mele la ASIGEST, in momentul in care eram doar 3 - astazi, suntem 33 de angajati si peste 200 de parteneri. Exista un moment in care trebuie sa faci un declick, tu stii ca faci bine lucrurile, stii pe ce te bazezi, ai deja experienta, dart e intrebi cum faci sa cresti, pentru ca, de unul singur, esti limitat. Si, atunci, se intampla ceva, ori ramai asa si zici ca poti sa te ocupi de un numar de clienti, ori poti sa construiesti o echipa, sa-i inveti pe oameni ce sa ia de la tine, ce li se potriveste, pentru ca nu suntem la fel, sa dezvolte, sa adapteze si sa faca unele lucruri mai bine decat tine. Este foarte important sa-i aduci langa tine, sa te completeze acolo unde tu nu esti suficient sau nu mai ai timp sa faci lucrurile asa de bine, sa-i cresti, sa-i inspiri si sa le dezvolti acelasi set de valori, astfel incat, impreuna cu ei, sa le livrezi clientilor acelasi nivel de calitate a serviciilor. Doar asa o echipa poate sa creasca si doar asa putem sa ajungem la succes, chiar daca este relativ acest succes. Pentru mine, echipa este parte integranta din mine, nu as putea, mai departe, sa imi fac meseria fara o echipa, pentru ca nu as mai avea la indemana resursele pe care o echipa ti le ofera", a mentionat CEO-ul ASIGEST Broker.

Cauti succesul si, dupa un drum mai mult sau mai putin anevoios, il gasesti si te instalezi confortabil intr-o pozitie la care ai tot visat. Daca, din acel moment, nu iti mai place ceea ce faci, totul se poate prabusi ca un castel din carti de joc.

Antonio SOUVANNASOUCK a afirmat: "Eu, de exemplu, nu consider ca sunt de succes. Conduc o companie care este cunoscuta, meseria mea sau experienta mea este recunoscuta. Dincolo de numele meu complicat, probabil ca succesul este ca ASIGEST a existat in acesti 27 de ani, indiferent de schimbarile legislative si economice, de problemele care au existat, indiferent de pandemie. Deci, succesul este relative. Ceea ce ma face sa continui nu este succesul, ci este placerea de a face ceea ce fac. Este in continuare credinta ca fac un lucru bun, un lucru care le face bine clientilor si consumatorilor."

Mai multe declaratii, in video-ul de mai sus. 

Pentru a fi la curent cu toate dezbaterile si interviurile marca XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube XPRIMM (click si pe clopotel, pentru a primi notificari cand apare ceva nou).