1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Antreprenor in Asigurari - ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari - Personal Branding

5 min. / 1.540 cuvinte
Cel mai recent episod al emisiunii Antreprenor in Asigurari, realizata de XPRIMM, se refera la Personal Branding. Invitatii episodului din 14 mai au fost Cristian Dan IONESCU, consultant VIP NN, si Cristian Dorel LACATUS, trainer ELIRE. Ei sunt intraprenori si antreprenori cu foarte multa experienta, fiecare dintre ei avand un brand personal foarte bine conturat si foarte puternic.

Emisiunea Antreprenor in Asigurari este cel mai nou produs media lansat de XPRIMM, ce va fi difuzat saptamanal, sub formatul unui talk-show, in cadrul caruia prezentam antreprenori si intraprenori care pot inspira si pe altii in cautarea succesului.Ce inseamna succesul?

"De pe vremea cand jucam sah mi-am dat seama ca succesul e atunci cand poti sa te ridici desi e foarte greu, foarte repede si sa castigi a doua zi. Asta era pe vremea cand jucam sah, apoi am devenit antrenor,  si echipa mea era foarte buna la a-si reveni dupa o infrangere. In rest, inseamna o insiruire de scopuri pe care ti le atingi, iti stabilesti alt scop, ti-l atingi si asta fara odihna", a raspuns Cristian Dan IONESCU.

"Sunt doua perspective. Perspectiva individuala si Cristi mi se pare ca pune accent mai degraba pe perspectiva individuala si perspectiva perceptia colectiva pe care o au oamenii despre succes. Aici asi veni cu ideea de notorietate, de cati clienti ai in portofoliu, de cati bani faci din afacerea pe care o ai, din cati fani ai, daca tot vorbim de brandul personal. Cateva elemente sa spunem care sunt in perceptia colectiva", a raspuns, la randul sau, Cristian Dorel LACATUS.

Ce inseamna brandul personal?

"Daca vorbim de brand personal el se refera la o persoana. Daca vorbim de brand se refera la o companie. Si brandul personal este ceea ce pot tu promite ca poti sa faci pentru clientii tai si sigur, exista niste simboluri de care te poti folosi, exista anumite valori pe care le poti comunica, dar e obligatoriu sa iti tii promisiunea fata de clientii tai. Si atunci asi face aceasta diferenta. Brandul personal despre tine ca persoana, ca specialist, ca expert in domeniul de activitate si e foarte important cum faci promisiunea, cum comunici promisiunea si cum te tii de ea in relatia cu clientii", a precizat Cristian Dorel LACATUS.

Iar Cristian Dan IONESCU a precizat ca brandul personal "inseamna modul in care ma pozitionez in viziunea clientilor mei si in viziunea companiei cu care sunt in parteneriat. La ora actuala mi se pare ca este un *must* in meseria noastra sa fii cunoscut. De anul trecut, de cand a inceput pandemia,  ma preocupa ideea de a lucra  mai academic la brandul meu personal, pentru ca simt ca va veni vremea in care oamenii vor verifica cu ce consultant stau de vorba. Deja la ora actuala daca sun pe cineva si nu ne cunoastem ,chiar daca am fost recomandat, automat ma cauta in retelele de socializare sa vada ceva despre mine si atunci trebuie sa ai un brand personal, de business."

Ce elemente contine brandul tau personal?

"Am sa plec de la un studiu care s-a facut cu multi ani in urma si pe care l-am descoperit absolut intamplator. 75.000 de oameni au fost intervievati care sunt principalele caracteristici sau principalele trasaturi pe care le asteapta de la un consultant de asigurari. Pe primul loc clientii asteapta ca un consultant sa fie onest. Pe locul doi, in mod surprinzator, se asteapta sa fie vizionar. Pe locul trei - competent si pe locul patru - insufletitor. De aici am plecat  si imi construiesc brandul personal in jurul acestor patru trasaturi pe care sunt convins ca si astazi clientii le doresc de la consultantii lor. Deci, onestitate, sa fii vizionar, ( sa poti sa prezinti o viziune clientului), sa fii competent, (sa stii despre ce este vorba in propozitie) si sa fii insufletitor, clientul sa plece mai fericit decat a venit la intalnire, desi in fiecare zi trebuie sa povestesc si lucruri mai putin placute.", a declarat Cristian Dan IONESCU.

Cristian Dorel LACATUS a completat: "Daca ar fi sa ma gandesc din perspectiva trainerului care sunt acele caracteristici, din punctul meu de vedere, este o carteristica pe care o asteapta oamenii este ca cursul tau sa fie practic, sa poate se ajute imediat si aici sunt niste idei pe care le-am primit de la colegii cu care am lucrat, isi doresc scripturi, isi doresc tehnici, tips-uri pe care sa le poata aplica imediat. Chiar sa le dai eventual pas unu, pasul doi, pasul trei, pasul patru. Dar asta este la inceput de drum. Pe masura ce oamenii evolueaza, si aici vorbim de oameni care deja au construit afaceri mai mari, isi doresc principii. Deci, nu ii mai intereseaza partea de tehnica simpla, ci isi doresc principii, filozofie de business mai degraba si daca poti sa livrezi asta ca trainer e ceva extraordinar. Si acele pasul unu, pasul doi, pasul trei, tehnici simple, dar si principii filozofie de business, asta ajuta mult".

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!

1.428 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO