1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Anelis BACIU - Piata de ...

VIDEO: Anelis BACIU - Piata de asigurari comunica eficient in perioada de criza

Unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de gestionarea unei perioade dificile, cum este pandemia pe care o traversam, este comunicarea de criza. Cand si cum actionezi este strict legat de modul care comunici fiecare pas. Despre comunicarea in asigurari in perioada de criza am vorbit la #StamAcasa, dar continuam cu Anelis BACIU, coordonator comunicare in cadrul ALLIANZ - TIRIAC Asigurari."Noi am fost foarte activi inca din primele zile, atat in zona de comunicare interna, cat si in cea de comunicare externa. Nucleul initial al eforturilor noastre - HR, comunicare, management - a fost in zona de comunicare interna. La ALLIANZ - TIRIAC Asigurari, lucrul de acasa s-a implementat inainte de declararea starii de urgenta si atunci ne-am concentrat pe sprijinirea echipei in adaptarea la noua realitate, cu toate efectele acestei perioade de criza. Am mutat inclusiv programul de wellbeing in online, ceea ca a ajutat foastre mult.

Planul de continuare a afacerii (BCP) al ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a fost testat printr-o simulare cu putin timp inainte de declansarea pandemiei, insa toate masurile luate dupa 16 martie s-au realizat pas cu pas, prin ajustare permanenta la realitatea impusa de context.

In ceea ce priveste comunicarea, aceasta a continuat si s-a adaptat si ea contextului de criza.

"Am continuat ca comunicam intens online, mai ales prin social media. Am create o sectiune pe site care are inclusiv o sectiune de Q&A prin care comunicam solutiile digitale pe care le punem la dispozitia clientilor in aceasta perioada. Desigur, in paralel, colegii nostri au mentinut comunicarea cu clientii si partenerii, online sau telefonic", ne-a explicat Anelis BACIU.

Criza aceasta nu va ramane fara ecou. Nici operational, nici financiar, dar nici din perspectiva comunicarii.

"Ma astept ca dupa aceasta perioada clientii sa fie mai receptivi la comunicarea in zona de asigurari de viata si de sanatate. Sa nu uitam ca, dincolo de pandemie, suntem expusi in continuare la o multime de riscuri impotriva carora trebuie sa ne protejam", declara reprezentanta ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

In ceea ce priveste modul in care industria de asigurari a comunicat de cand a inceput perioada de pandemie, Anelis poate face o analiza obiectiva, atat din perspectiva unui om de comunicare, cat si a unui jurnalist cu experienta semnificativa la Ziarul Financiar.

"Companiile de asigurari si brokerii au luat multe masuri importante in aceasta perioada - atat in sprijinul angajatilor, cat si al clientilor - si le-au si comunicat eficient. Au inceput cu promovarea instrumentelor digitale, au continuat prin consolidarea fluxului operational si au ajuns pana la punctul lansarii de produse si servicii noi, ceea ce ilustreaza o adaptare rapida la noul context. Am vazut, de asemenea, multe actiuni de implicare sociala. Mobilizarea a fost atat individuala, cat si la nivel de UNSAR. Consider ca piata de asigurari a reactionat cat se putea de bine in aceste momente", a spus ea.

Pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.