1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Alege viata si fii ...

VIDEO: Alege viata si fii Responsabil! Echipeaza-te, condu regulamentar!

5 min. / 1.540 cuvinte
Alege viata si fii responsabil! Echipeaza-te, condu regulamentar! - acesta este mesajul campaniei de siguranta rutiera lansat recent de catre Inspectoratul General al Politiei din Republica Moldova, cu scopul de a preveni accidentele rutiere cu implicarea motociclistilor. Vezi spotul video al campaniei!

PROMOConform datelor prezentate de catre oficialii politiei, in ultimele sase luni noua oameni au decedat iar alti 106 au fost raniti in urma accidentelor in care au fost implicati si motociclisti.

"Numarul ridicat al accidentelor rutiere comise din culpa conducatorilor de motociclete si scutere se datoreaza intr-o mare parte factorului climateric, fiind inregistrate temperaturi ridicate pentru lunile ianuarie - martie, comparativ cu perioada analogica a anului precedent", se precizeaza intr-un raport privind incidenta accidentelor din primele sase luni ale anului publicata de Politia Republicii Moldova.

Printre principalele motive care au condus la provocarea de accidente au fost starea de ebrietate a soferilor, viteza prea mare de deplasare si starea tehnica a mijlocului de transport.

Peste 2.500 de accidente rutiere au avut loc in 2019 in Republica Moldova

Conform al unui raport publicat de Inspectoratului General de Politie din Republica Moldova, in decursul anului 2019 au fost inregistrate 2.572 de accidente rutiere, in care 274 de persoane au decedat, iar 3.001 au fost traumatizate, fiind atestata o crestere cu 1,6% a numarului de accidente inregistrate si cu 3,9% a persoanelor accidentate grav.

439 accesari