1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Afacerile brokerilor s-au majorat pana la 3,3 miliarde lei in primele 9 luni. Exclusiv: Topul brokerilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Potrivit estimarilor realizate in baza datelor financiare transmise de 56 de societati de intermediere in asigurari, piata de brokeraj a totalizat, la finalul lunii septembrie, 3,3 miliarde lei, fiind mentinut ritmul de crestere de doua cifre de la finalul lunii martie (+16%), respectiv de la jumatatea anului curent (+11%).

Astfel, scaderea raportata de intreaga piata de asigurari coroborata cu ascensiunea continua a afacerilor societatilor de intermediere a majorat gradul de penetrare al brokerilor in totalul pietei de asigurari la circa 56%. Pe segmente de asigurare, acest indicator a cunoscut valori peste medie pe liniile auto (CASCO - 63%, respectiv RCA - 89%), in vreme ce pe property sau de raspundere civila, valoarea s-a situat la circa 50%.

Totodata, portofoliul consolidat de prime brute subscrise intermediate al pietei a fost format in proportie de 78% din asigurari auto (din care 53% RCA), 13% - property, circa 3% - raspundere civila generala si doar 2% - asigurari de viata.

Dupa criteriul volumului de prime brute subscrise intermediate, primele 3 societati de brokeraj (SAFETY Broker, MARSH Broker si DESTINE Broker) au realizat 17% din totalul pietei, in vreme ce primele zece societati au generat mai bine de o treime (35%) din totalul acesteia. Totodata, componenta primelor 10 companii de profil din piata a fost formata din doua societati afiliate unor grupuri financiare (UniCredit Insurance Broker si PORSCHE Broker), o societate care apartine unui grup international specializat in domeniul consultantei in asigurari (MARSH), respectiv sapte companii cu capital autohton.

In ceea ce priveste veniturile din activitatea de brokeraj, un numar de 45 de societati au transmis structura acestora, cele mai ridicate valori fiind raportate de DESTINE Broker (29,5 milioane lei), INTER Broker (19,9 milioane lei) si UniCredit Insurance Broker (18,8 milioane lei).10.783 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO