1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Ungaria: Asigurarile non-viata au devenit neprofitabile in ultimi 8 ani

Subscrierile asiguratorilor maghiari au crescut cu 20%, scrie portfolio.hu citat de xprimm.com. In al doilea trimestru al anului 2022, asigurarile auto si cele de calatorie au marcat o revenire fata de perioada similara a anului anterior. In acelasi timp asigurarile de viata (cu prima unica) si asigurarile property corporate au crescut.

Dupa cum declara expertii, asigurarile non-viata inregistreaza insa pierderi majore: in opt ani au devenit neprofitabile din cauza unui salt de 1,5 ori al costurilor cu daunele, care sunt legate in principal de incendii industriale/agricole si alte daune materiale. In a doua jumatate a anului, pe langa seceta, o noua taxa suplimentara de aproximativ 50 de milioane de dolari ar putea scadea performanta sectorului.

MNB (Banca Nationala a Ungariei) a publicat cele mai recente cifre pentru sectorul asigurarilor. Comparativ cu un anul trecut, veniturile din prime au crescut cu 14,9% in primele luni ale anului 2022 si cu 20,5% in trimestrul al doilea, aceasta reprezentand cea mai mare dinamica trimestriala din ultimii ani.

Ca parte a acestei evolutii, veniturile din prime ale pietei asigurarilor de viata au crescut cu 15,9% in prima parte a anului 2022, si cu 23,3% in trimestrul al doilea. Subscrierile pentru asigurarile non-viata au inregistrat o crestere de 14,1% a veniturilor in primele luni ale lui 2022, si o evolutie de 17,9% in al doilea trimestru.