1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Un nou jucator pe piata pensiilor private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat miercuri, 27 iunie a.c., societatea OTP Garancia Asigurari ca administrator de fonduri de pensii private facultative (Pilonul III).

De asemenea, in sedinta de ieri, organismul de supraveghere a pensiilor private a autorizat si prospectul schemei de pensii facultative OTP Strateg Fond de Pensii Facultative.
Decizia a fost luata in baza Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative si a Normei nr. 5/2006 privind informatiile continute in materialele publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative si administratorii acestora (Pilonul III).

La fondurile de pensii facultative pot contribui toti angajatii sau persoanele care obtin venituri asimilate salariilor, contributiile la un fond de pensii facultative fiind deductibile din impozitul pe venit in limita a 200 EUR pe an.

Cu aceeasi ocazie, CSSPP a avizat ca auditor pe Pilonul III, societatea PRICEWATERHOUSECOOPERS, emitand si avizele de depozitar pentru ING Bank si BANCPOST.