1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Un grup mondial de asociatii solicita implementarea rapida a noului cadru transatlantic privind confidentialitatea datelor, subliniind importanta transferurilor de date pentru economia UE

Insurance Europe - impreuna cu un grup larg de asociatii de afaceri din intreaga lume -, a semnat o declaratie comuna in care saluta anuntul recent al noului cadru transatlantic privind confidentialitatea datelor. Asociatiile au solicitat finalizarea rapida a unui cadru care sa sprijine transferurile responsabile de date si sa permita continuarea comertului transatlantic.

Incertitudinea continua legata de transferurile de date are repercusiuni economice semnificative pentru intreprinderile, exporturile, locurile de munca, inovarea si IMM-urile din UE si submineaza capacitatea intreprinderilor si a guvernelor de a promova standarde inalte de protectie a datelor.

Imbunatatirea cadrului juridic pentru transferurile transatlantice de date este vitala pentru economia Europei. Digital Europe a estimat ca, daca mecanismele de transfer de date devin, in mare parte, inutilizabile, UE risca sa piarda 1.300 de miliarde de euro in crestere economica cumulata pana in 2030, precum si 1,3 milioane de locuri de munca. Mai multe detalii privind aceste efecte pot fi gasite in anexa la declaratia comuna.

Intreprinderile UE din toate sectoarele si de toate dimensiunile se bazeaza pe capacitatea lor de a transfera date in mod responsabil in intreaga lume, cu atat mai mult in prezent, cu cat multe dintre ele si-au mutat afacerile online pe fondul pandemiei COVID-19. Companiile transfera date cu caracter personal pentru a trimite e-mail-uri de afaceri, pentru a procesa date privind salarizarea si forta de munca la nivel mondial, pentru a lucra cu furnizorii si pentru a servi clientii din intreaga lume.

Asociatiile au subliniat ca principalii beneficiari ai unui nou cadru ar fi, totusi, cetatenii UE si SUA, care vor beneficia de o protectie consolidata a datelor cu caracter personal, pe masura ce noile companii participante vor adopta controalele de confidentialitate impuse de program si pe masura ce vor fi puse in aplicare noile angajamente guvernamentale privind accesul la date.

Declaratia comuna este disponibila AICI.