1asig.ro
1asig.ro
UNSAR lanseaza o campanie de ...

UNSAR lanseaza o campanie de siguranta rutiera, asigurarile RCA fiind tema centrala

Asigurarile obligatorii de raspundere civila auto - RCA sunt tema centrala a noii campanii de comunicare din seria #ATENTinTRAFIC, lansata vineri, 19 noiembrie, de catre UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

Campania, gazduita de platforma de educatie financiara Asiguropedia.ro, este construita in jurul unei serii de clipuri informative in format video care explica si demitizeaza aceasta clasa de asigurari, venind cu informatii utile pentru toti soferii.

Clipurile video urmaresc povestea unui sofer care provoaca un accident auto si care, astfel, isi utilizeaza polita sa obligatorie RCA pentru acoperirea daunelor pe care le-a produs. Firul epic urmareste, apoi, reactia in lant provocata de acest accident si impactul asupra intregului sistem de asigurari si, mai ales, asupra celorlalti posesori de polite RCA, precum si asupra victimelor accidentului.

Totodata, demersul industriei de asigurari vizeaza teme de maxima importanta pentru societatea romaneasca, precum siguranta rutiera, in contextul in care tara noastra ocupa un loc fruntas in Europa in ceea ce priveste frecventa daunelor.

Toate acestea au si un puternic impact uman si emotional. Astfel, in medie, conform datelor Politiei Romane, in fiecare zi a anului 2020 s-au produs 17 accidente grave, soldate cu pierderi de vieti omenesti sau rani grave, in ciuda contextului pandemic. Peste 20.000 de persoane au fost ranite usor in accidentele rutiere produse in 2020, la care, din pacate, se adauga alte peste 5.400 de persoane care au fost ranite grav. In acelasi an 2020, peste 1.600 persoane au decedat ca urmare a accidentelor rutiere.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 20 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 80% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni - Insurance Europe.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Piata RCA in S1 2021: Prima medie a crescut cu 3%, in timp ce dauna medie a urcat cu 6%. Clasamentul asiguratorilor!