1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSAR (dupa retragerea ...

UNSAR (dupa retragerea autorizatiei CITY): Piata asigurarilor RCA din Romania va continua sa functioneze si va depasi aceasta situatie

UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a anuntat ca a luat nota de decizia Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF privind retragerea autorizatiei de functionare a CITY Insurance si deschiderea procedurii de faliment - societate de asigurari care nu este Membra a asociatiei.

"Impactul situatiei este cu siguranta important, insa piata asigurarilor RCA din Romania va continua sa functioneze si va depasi aceasta situatie, iar detinatorii de polite RCA emise de catre acea societate (CITY Insurance - n.red.) si pagubitii sunt protejati de lege prin mecanismele de protectie construite in acest sens", au transmis, vineri seara, reprezentantii UNSAR.

"Totodata, sustinem in continuare initiativele legislative care vin in beneficiul consumatorilor si care asigura un cadru de functionare optim si sustenabil pe termen mediu si lung. Salutam pe aceasta cale lansarea in dezbatere publica a proiectului de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA prin care se modifica termenul in care Fondul este indreptatit sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari. Aceasta dispozitie nou introdusa este o masura de protectie suplimentara a acestei categorii protejate de lege de consecintele insolventei unui asigurator", au adaugat acestia. 

Ei si-au exprimat increderea ca partenerii institutionali vor lua deciziile potrivite si punem la dispozitie intregul nostru know-how pentru a ne asigura ca impactul asupra consumatorilor si pagubitilor va fi cat mai redus. 

"Subliniem ca vorbim despre o industrie care este mult mai diversa decat doar zona de RCA, si ne referim aici in mod special la asigurarile de viata, sanatate, accidente, de bunuri si proprietati, locuinte si nu numai", au spus oficialii UNSAR.

"Punctam ca, in astfel de perioade care impacteaza piata, si mai ales dupa un an dificil, de pandemie, industria de asigurari continua sa ofere serviciile de care romanii au nevoie, asa cum o arata cercetarile sociologice prezentate in comunicatele noastre de presa anterioare, si sa raspunda nevoilor in schimbare ale acestora", au adaugat ei.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis respingerea planului de finantare pe termen scurt si a planului de redresare, retragerea autorizatiei de functionare, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance - cel mai mare jucator din piata locala, cu o cota de 20% per total industrie si de 45% pe segmentul RCA.

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
CEL MAI MARE FALIMENT din industrie: ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a CITY Insurance si deschiderea procedurii de faliment
Madalin ROSU: BAAR da asigurari ca va actiona cu respectarea legii si a celor mai inalte standarde de profesionalism si eficienta
PAID: Asigurarea impotriva dezastrelor naturale ramane valabila si cand distribuitorul intra in faliment