1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSAR: Doar 1 din 4 romani detine ...

UNSAR: Doar 1 din 4 romani detine un kit de prim-ajutor pentru cutremur

Desi mai mult de 80% dintre romani sustin ca stiu ce trebuie sa faca pentru a se proteja in cazul producerii unui seism, doar 28% detin un kit de prim-ajutor pentru cutremur, arata o cercetare sociologica realizata de UNSAR impreuna cu IRES.

Potrivit sondajului, cutremurul reprezinta unul dintre principalele riscuri pe care romanii le percep drept posibile in cazul locuintelor lor. Astfel, intr-un clasament al riscurilor de care populatia se teme cel mai mult, incendiile se situeaza pe primul loc (55%), urmate de cutremur (50%), furtuna/vijelie (35%), explozie (27%), inundatii (24%), furt din locuinte (20%) si alunecari de teren (14%). Toate aceste riscuri pot fi acoperite de catre asigurarile facultative de locuinte. Tocmai de aceea este in interesul oricarui proprietar sa-si protejeze caminul si familia, alegand cele mai potrivite solutii de asigurare.

In mod paradoxal, desi suntem tara europeana cu cei mai multi proprietari de locuinte, doar 20% din fondul locativ este protejat printr-o asigurare obligatorie PAD, care acopera cele 3 riscuri catastrofale: cutremur, inundatii si alunecari de teren. Totodata, doar 17% din locuintele din Romania sunt asigurate facultativ. Aceste polite protejeaza impotriva mai multor riscuri, suplimentar fata de PAD, cum ar fi incendiu, explozie, caderi de corpuri, vandalism, inundatii de la vecini etc.

In acest context, asiguratorii din Romania vor continua sa fie din ce in ce mai aproape de proprietarii de locuinte, oferindu-le mai multe informatii utile care sa-i ajute sa ia decizii informate cu privire la protejarea bunurilor si a bugetului familiei, prin campania de informare:#sigurACASA.