1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSAR: 1 din 4 romani vor sa ...

UNSAR: 1 din 4 romani vor sa constate online accidentele rutiere

1 din 4 romani (26%) ar prefera ca atunci cand este implicat intr-un accident rutier sa utilizeze constatarea amiabila a accidentului in format electronic (online), reiese din cea mai recenta editie a Barometrului UNSAR- IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania. Cei mai multi dintre acestia sunt tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 ani (39%), urmati de categoriile de varsta 31-40 ani (peste 20%) si 41-50 ani (circa 20%).

Incepand cu data de 15 octombrie 2022, formularul de "Constatare amiabila de accident" poate fi completat si in format electronic, prin intermediul aplicatiei digitale "Amiabila" pentru accidente de vehicule produse in Romania. Aplicatia, dezvoltata de catre BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania cu sprijinul membrilor sai, poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store.

Optiunea de a utiliza constatarea electronica prin intermediul aplicatiei "Amiabila" a fost posibila ca urmare a modificarii legislatiei in domeniu de catre ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Aplicatia a fost dezvoltata cu scopul de a simplifica si eficientiza procedura de constatare a accidentelor de vehicule.

In acest sens, formularul de "Constatare amiabila de accident" in format electronic poate fi utilizat in cazul accidentelor usoare, fara victime, produse in Romania intre doua autovehicule asigurate RCA, fara a mai fi necesara completarea de documente in format tiparit de catre cei implicati in accidente.

Cu fiecare pas facut de industria de asigurari, digitalizarea devine o solutie la care tot mai multi romani apeleaza atunci cand achizitioneaza produse de asigurari sau alte servicii conexe menite sa le asigure protectia financiara. Companiile de asigurari au alocat resurse financiare importante pentru a raspunde nevoilor clientilor aflate in continua evolutie, acestia avand acum posibilitatea sa interactioneze cu asiguratorii mai facil prin intermediul serviciilor online.

Barometrul UNSAR- IRES a fost realizat in mai 2022 pe un esantion format din 1.000 respondenti cu varsta intre 18-50 de ani, utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maxima tolerata de ?3,1%, la un nivel de incredere de 95%.

Despre UNSAR

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 20 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni - Insurance Europe.