1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UNIQA devine actionar majoritar la ASTRA

Sediul ASTRA-UNIQA
Compania de asigurari ASTRA-UNIQA va avea o noua structura de actionariat. Astfel, in urma semnarii contractului de preluare a pachetului majoritar, UNIQA Group Austria va deveni actionar majoritar al companiei, cu o participatie de peste 50%.
Austriecii de la UNIQA au achizitionat inca 23% din ASTRA, de la actionarul majoritar anterior, NOVA Trade. Prin aceasta operatiune, UNIQA isi asigura controlul intereselor in ASTRA cu o cota de 50% plus o actiune.

Tranzactia este in curs de autorizare de catre autoritatile locale. De asemenea, UNIQA va face o oferta obligatorie micilor actionari ai companiei listate ASTRA, in conformitate cu cerintele legale.
"In noua structura, actionarii UNIQA si NOVA Trade vor continua colaborarea care va avea drept rezultat implementarea unor proiecte speciale pentru promovarea si vanzarea produselor de asigurare facultative, pentru cresterea calitatii actului de vanzare, pentru oferirea unor servicii competitive. Se va pune un accent deosebit pe promovarea si dezvoltarea asigurarilor de viata", au precizat reprezentantii companiei.

Astfel, ASTRA-UNIQA va dezvolta, in continuare, parteneriatul preferential cu RAIFFEISEN Bank, urmand sa isi extinda activitatea prin realizarea de investitii in imobiliare, activitate lansata deja de UNIQA Group prin achizitionarea pe piata romaneasca a unor importante obiective (Floreasca Tower etc.)
La mijlocul anului 2005, Grupul UNIQA, unul dintre principalii asiguratori de pe piata de profil din Europa si lider pe piata asigurarilor din Austria, a achizitionat 27% din actiunile companiei, in urma unei tranzactii transparente pe piata de capital.
Din vara anului 2006, identitatea vizuala a companiei s-a schimbat, prin alaturarea siglei ASTRA de cea a UNIQA. Lansarea noului logo co-branded a fost pasul premergator extinderii participarii UNIQA in actionariatul ASTRA.

ASTRA-UNIQA, lider pe segmentul asigurarilor de aviatie si maritime din Romania, vizeaza, pentru anul 2007, venituri din prime brute subscrise de 140 mil. EUR, in crestere cu 63% fata de nivelul consemnat anul trecut, precum si cresterea profitabilitatii, diversificarea portofoliului si continuarea extinderii teritoriale.
La nivelul primului trimestru al acestui an, primele brute subscrise de ASTRA-UNIQA au totalizat 120 mil. lei, ceea ce indica o consolidare a volumelor de prime din perioada corespunzatoare a anului trecut.