1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNIQA acopera riscurile asociate ...

UNIQA acopera riscurile asociate pandemiei de coronavirus

UNIQA a anuntat ca acopera riscurile asociate pandemiei de coronavirus, atat pentru politele aflate in portofoliu, cat si pentru politele nou incheiate, in conditiile in care, in practica standard, contractele de asigurare incadreaza pandemiile drept excluderi.

"Sa asiguram protectia clientilor nostri pornind de la nevoile reale ale acestora, adresand astfel diverse etape si imprejurari din viata lor, este esenta activitatii pe care o desfasuram. Decizia de a acoperi riscurile asociate COVID-19 are la baza promisiunea facuta clientilor nostri de a le oferi valoare prin produsele si serviciile UNIQA, precum si prioritatea noastra principala, de a actiona mereu cu toata responsabilitatea, indiferent de situatie", a declarat Lidia DRAGAN, Director Dezvoltare Produse si Servicii, UNIQA Asigurari.

Astfel, pentru o plaja larga de produse de asigurare, in special pentru asigurarile de viata, dar si pentru asigurari de sanatate si asigurari medicale de calatorie, UNIQA nu va aplica excluderile referitoare la epidemii / pandemii, asa cum sunt prevazute in conditiile de asigurare, pentru evenimentele legate de COVID - 19.

In plus, pentru a veni in sprijinul clientilor care se afla in imposibilitatea de a se intoarce in Romania in perioada imediat urmatoare, ca urmare a restrictiilor de calatorie impuse de diverse state, UNIQA extinde cu 30 de zile valabilitatea asigurarii, pentru clientii care detin asigurari medicale de calatorie si sunt afectati de aceasta situatie. Conditia este insa ca data plecarii in calatorie si data achizitionarii asigurarii de calatorie sa fie anterioare datei la care Ministerul Afacerilor Externe din Romania si / sau Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat un avertisment de calatorie in legatura cu existenta unor factori de risc pentru o anumita regiune sau tara.

In urmatorul interval, UNIQA precizeaza ca va continua sa comunice masurile dictate de actualul context, ce vizeaza produsele de asigurare oferite clientilor nostri.

Primele brute subscrise in total de cele doua companii detinute de grupul UNIQA pe piata locala - UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata - se situau, la finalul anului 2019, la nivelul de 97,2 milioane de euro, conform IFRS, inregistrand o crestere de 4,6% fata de 2018, generata de segmentele profitabile ale portofoliului de asigurari.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Sediul Central UNIQA adopta lucrul de acasa
In lupta cu Coronavirus, asiguratorii si brokerii iau masuri fara precedent pentru protectia angajatilor si consumatorilor
Cum iti contactezi asiguratorul pe perioada crizei COVID-19?