1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNIQA Asigurari -  profitul net a ...

UNIQA Asigurari - profitul net a crescut de peste 4 ori in 2021, la 16,58 milioane de lei

UNIQA Asigurari a incheiat anul 2021 pe locul 10 in topul asiguratorilor locali, cu o cota de 2,7%, in urma cresterii volumului de prime de la 369,3 milioane de lei la 383,5 milioane de lei in 2021, conform raportului anual al companiei.

"Primele brute subscrise au inregistrat o crestere de 4% fata anul anterior, trendul crescator fiind reluat odata cu finalizarea perioadei de lock down si continuand pe tot parcursul anului 2021. A continuat dezvoltarea vanzarilor pe segmentul non-auto, segment reiterat ca strategic in conformitate cu noul ciclu strategic lansat la finalul anului 2020. Vanzarile pe toate clasele de asigurari de tip non-auto au inregistrat cresteri fata de anul anterior, cea mai importanta fiind realizata pe asigurarile de incendiu si alte asigurari de bunuri (10%)", scrie in raport.

Asigurarile de locuinte au avansat cu aproximativ 8%, pe fondul cresterii gradului de constientizare al clientilor privind necesitatea unei astfel de asigurari, sustine conducerea asiguratorului. De asemenea, asigurarile de incendiu au inregistrat un plus de prime de 7% fata de 2020.

"Dezvoltarea vanzarilor in 2021 a contribuit la cresterea ponderii segmentului non-auto de la 44% la 46% in total primelor brute subscrise. Pe segmentul auto s-a inregistrat o stagnare a nivelul primelor inregistrate per total, la nivel de tip de asigurare vandut inregistrandu-se o crestere a primelor din RCA, crestere care a compensate insa vanzarile mai mici inregistrate pe politele auto facultative (CASCO). Vanzarile de polite auto facultative s-au redus cu 4% ca urmare a continuarii procesului de sanitarizare pe segmentul de leasing, si a revizuirii anumitor caracteristici ale produsului destinat segmentului de retail, pentru reducerea pierderilor inregistrate, in contextul cresterii frecventei si severitatii daunelor notificate pe parcursul anului", se afirma in raport.

UNIQA Asigurari a hotarat sa iasa de pe piata politelor obligatorii de raspundere civila auto (RCA), decizie aprobata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara la inceputul lunii decembrie 2021.

"Obiectivul pentru 2022 si perioada urmatoare este in continuare imbunatatirea structurii produselor si extinderea portofoliului de produse, cresterea vanzarilor pe liniile profitabile si limitarea vanzarilor pe liniile de business neprofitabile. Presiunile inflationiste au determinat o continua crestere a costului asociat reparatiilor auto, cu impact in special asupra segmentului CASCO, unde frecventa si severitatea daunelor sunt tot mai mari", se arata in document.

Profitul net al companiei a crescut de peste 4 ori in 2021, la 16,58 milioane de lei.

Asiguratorul roman este parte a grupului austriac UNIQA.