1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNIQA Asigurari pastreaza contul ...

UNIQA Asigurari pastreaza contul D&O al Hidroelectrica si va incasa doua milioane de lei

UNIQA Asigurari a castigat, din postura de unic ofertant, o licitatie organizata de Hidroelectrica pentru servicii de asigurare de raspundere civila a administratorilor si directorilor (membrii Consiliului de Supraveghere si ai Directoratului, inclusiv presedintii), polita de tip D&O (Directors & Officers Liability), pe o perioada de un an, incepand cu 19 octombrie 2022.

Polita a fost semnata pentru suma 2,016 milioane de lei, de la un estimate de 2,68 milioane de lei, conform anuntului (http://www.e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-c/100334637) publicat de companie pe SICAP.

Anterior, UNIQA Asigurari a acoperit raspundere civila a administratorilor si directorilor Hidroelectrica pentru 1,7 milioane de lei. Detalii AICI.

Conform caietului de sarcini, prin acest contract vor fi acoperite prejudiciile, daunele etc de orice fel produse/survenite in perioada asigurata, in limitele teritoriale si in legatura directa cu activitatea administratorilor si a directorilor executivi, autorizata legal si desfasurata de asigurat si reclamate asiguratorului pe durata de 12 luni a contractului si ulterior acestuia, timp de minum un an de la data expirarii politelor de asigurare.

Limita de raspundere pentru persoanele asigurate a fost stabilita la 50 milioane de euro per eveniment. Limita de raspundere agregata (pentru toate evenimentele asigurate) va fi de 50 milioane de euro.

De asemenea, polita va acoperi si urmatoarele costuri sau cheltuieli ca si sublimite pentru o valoare de 1 milion de euro per eveniment si in agregat: cheltuiei de limitare a pierderilor, amenzi si penalitati civile si administrative, costuri de refacere a imaginii/reputatiei; cheltuieli/costuri de urgenta, cheltuieli/costuri de comunicare in caz de criza; costuri de aparare; cheltuieli de aparare in legatura cu insulta sau calomnia, ; cheltuieli de aparare in legatura cu uciderea din culpa; cheltuieli cu garantii si cautiuni, sau cele privind extradarea si alte proceduri.

Hidroelectrica este cel mai mare producator local de energie electrica.

Compania si-a bugetat pentru acest an venituri totale de 7,4 miliarde de lei, in urcare cu 11% fata de nivelul atins in 2021, in timp ce profitul net a fost estimat la 2,9 miliarde de lei, in coborare cu 8% fata de cel de 3,16 miliarde de lei din 2021.

UNIQA Asigurari este parte a grupului austriac UNIQA.