1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UNGARIA: Pietele de asigurari si de capital isi mentin stabilitatea

Riscurile de volatilitate si de depreciere a activelor cu care s-au confruntat asiguratorii si piata de capital in 2021 au continuat si in primul trimestru din 2022. Cu toate acestea, industria a reusit sa isi mentina stabilitatea, scrie portfolio.hu pe baza unui comunicat de presa al Autoritatea de Supraveghere din aceasta tara.

Pe baza raportului recent al MNB privind riscurile si protectia consumatorilor din asigurari si piata de capital, veniturile din prime ale asiguratorilor au crescut cu 10,4% anul trecut. Cu toate acestea, evolutia PIB a fost si mai rapida, motiv pentru care decalajul de dezvoltare al sectorului de asigurari se mentine.

Profitul industriei se mentine la un nivel ridicat in termeni nominali, dar intr-o structura mai sanatoasa decat inainte, se arata in raport. Expunerile fata de razboiul ruso-ucrainean nu sunt semnificative, dar rata de adecvare a capitalului sectorului a scazut sub 200% (la 186% in primul trimestru), in principal din cauza cresterii curbei randamentelor si a devalorizarii activelor.