1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UK: Soferii tineri, cu varsta pana in 30 de ani, manifesta un interes crescut pentru asigurarea auto "black box"

Desi tinerii soferi din Marea Britanie si-au exprimat diverse ingrijorari cu privire la tehnologia "black box", acest lucru nu a impiedicat cresterea cererii, arata GlobalData. Astfel, sursa citata noteaza ca, intre 2020 si 2021, adoptarea dispozitivelor telematice in randul soferilor sub 30 de ani a crescut cu 28,6%.

Iar asta, desi, potrivit studiului, 17,3% dintre tinerii sub 30 de ani au evidentiat confidentialitatea ca fiind o problema, 27,3% s-au simtit inconfortabil la ideea ca cineva le evalueaza abilitatile de conducere, iar 31% s-au simtit descurajati de ideea ca dispozitivele telematice au "o linie directa" cu asiguratorul lor.

"Avand in vedere prezenta considerabila in online a consumatorilor mai tineri, este, poate, surprinzator faptul ca acestia considera ca ideea de partajare a datelor si de confidentialitate reprezinta puncte de blocaj, atunci cand vine vorba de telematica. Publicitatea privind potentialele economii financiare pe care le pot oferi cutiile negre (black box) si produsele bazate pe utilizare (usage-based) ar putea contribui, intr-o oarecare masura, la rezolvarea acestor preocupari. Cu toate acestea, trebuie, de asemenea, sa existe o asigurare ca aceste servicii sunt menite sa ajute tinerii soferi, mai degraba decat sa actioneze ca un Big Brother care urmareste, in mod constant, erorile", spune Benjamin HATTON - Insurance Analyst, GlobalData.

"Telematica poate debloca reduceri pentru soferii buni, ceea ce ar putea ajuta tinerii soferi, care sunt supusi unor prime medii mai mari pentru asigurarea auto. Acest lucru va deveni deosebit de important, pe masura ce criza costului vietii continua", a mai punctat reprezentantul GlobalData.

Pe masura ce Marea Britanie iese din pandemia COVID-19, multi consumatori au luat in considerare modul in care s-au schimbat atat obiceiurile, cat si frecventele lor de conducere.

"Sondajul realizat de GlobalData arata ca 28,3% dintre cei sub 30 de ani cred ca, anual, vor conduce mai putini kilometri decat inainte de pandemie. Politele bazate pe utilizare reprezinta o modalitate excelenta pentru soferii cu un consum redus de carburant de a-si mentine primele de asigurare la un nivel scazut. Un numar tot mai mare de consumatori tineri cauta sa utilizeze aceste asigurari", precizeaza Benjamin HATTON.

GlobalData prevede o utilizare tot mai mare a dispozitivelor mobile, in locul cutiilor negre, pe masura ce furnizorii isi imbunatatesc tot mai mult capacitatile digitale.

"Lansarea retelelor 5G in Marea Britanie va facilita si mai mult telematica mobila. Trecerea la mobil va elimina, de asemenea, costurile de instalare, ceea ce inseamna ca serviciile sunt mai accesibile", a mai declarat Benjamin HATTON - Insurance Analyst, GlobalData.