1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UBER introduce noi functii. Pasagerii vor sti cate emisii de carbon au evitat la fiecare cursa

Uber a anuntat introducerea unor noi functii care vor fi disponibile la nivel global in aplicatie in perioada urmatoare, functii care vor fi in beneficiul soferilor, dar si a pasagerii. Noile facilitati au fost anuntate in timpul unui eveniment desfasurat la Londra, si fac parte din efortul companiei de a deveni cea mai sustenabila platforma din lume, potrivit unui comunicat al companiei.

Uber investeste 800 de milioane de dolari in resurse care sa ajute soferii sa treaca cat mai repede la masini electrice, o prioritate in strategia companiei. Asa cum afirma soferii care aleg sa conduca cu Uber, costurile unei masini electrice nu sunt, insa, singura bariera. Unul dintre obstacolele cu care se confrunta soferii este gasirea statiilor de incarcare pentru masinile electrice. Intre efortul de gasi un loc pentru incarcarea masinii si stresul de a nu pierde orele de varf, soferii Uber sunt pusi sub presiune.

In acest context, acestea sunt cateva lucruri pe care Uber le implementeaza:

  • Uber Green: Tehnologia Uber va analiza in timp real factori precum pretul incarcarii, timpul de incarcare si traficul, urmand sa recomande cum si unde soferii isi pot incarca masinile, tocmai pentru a-si putea maximiza castigurile. Mai mult, Uber dezvolta Battery-Aware Matching, functie ce filtreaza printre cererile de curse si le respinge automat pe cele care sunt prea lungi pentru nivelul bateriei masinii. Pe viitor, soferii vor putea plati, porni incarcarea si monitoriza progresul incarcarii prin intermediul aplicatiei.
  • Rute prietenoase cu mediul: Incepand cu anul trecut in America de Nord, Uber a dezvoltat algoritmi pentru harti, astfel incat o cursa sa fie cat mai eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil. In prezent, algoritmul aplicatiei ia in calcul factori precum nivelul de urcare din ruta si numarul de opriri/porniri la semafor, lucruri care influenteaza cantitatea de combustibil consumat. Incepand cu acest an, functia va fi disponibila la nivel global.

Noutati pentru pasageri

  • Riders Emission Savings: Optiunea va fi localizata in pagina contului personal si va arata cate emisii de carbon au fost evitate alegand Uber Green sau masinile electrice din Uber Comfort.
  • Green Curb in aeroporturi: Uber va introduce noi avantaje care sa incurajeze pasagerii sa foloseasca produsele sustenabile din aplicatie. Pasagerii care aleg Uber Comfort Green sau Uber Green vor avea tarife mai mici si acces exclusiv in zone de preluare din anumite locatii din aeroport.
  • Carsharing: Uber extinde Uber Carshare la nivel global: un produs nou care va permite utilizatorilor sa imprumute o masina cand au nevoie de una. Transformand orice masina intr-una care poate fi folosita si de altcineva, oamenii vor contribui la transformarea cartierelor in zone de locuit mai placute.