1asig.ro
1asig.ro

Turcia: Despagubirile achitate pentru cutremurul care a lovit Izmir, anul trecut, cele mai mari din istoria TCIP

5 min. / 1.540 cuvinte
TCIP (the Turkish Natural Catastrophe Pool) a achitat despagubiri de 640 milioane TRY (75 milioane USD) pentru daunele provocate de cele doua cutremure majore din 2020, arata Middle East Insurance Review. Cele doua cutremure majore de anul trecut au fost, in ordine, seismul care a zguduit Elazig in ianuarie si cutremurul care a afectat Izmir in octombrie 2020.

Potrivit sursei citate, TCIP a achitat, pana la sfarsitul lui mai 2021, 300 milioane TRY pentru cutremurul din Elazig. Suma totala achitata in urma cutremurului din Izmir a fost de 340 milioane TRY, reprezentand cea mai mare despagubire pentru riscul de cutremur achitata de TCIP de la lansarea entitatii (2000), asa cum puncteaza Insurance Gazette.

In comparatie, mai noteaza Middle East Insurance Review, despagubirile totale achitate de catre TCIP de la infiintare si pana in prezent au ajuns la 900 milioane TRY.

"Am primit 40.000 de cereri de despagubire pentru daunele provocate de cutremurul din Elazig si 30.000 de cereri pentru seismul din Izmir. Dupa inspectiile efectuate de expertii nostri, am achitat, in proportie de 99%, despagubirile pentru Elazig si, in proportie de 98%, cererile de despagubire pentru Izmir", explica Erdal TURGUT - General Coordinator, TCIP.

Erdal TURGUT a subliniat ca despagubirile achitate de catre TCIP au sporit increderea si constientizarea publicului cu privire la asigurarea obligatorie impotriva riscului de cutremur. Desi aceasta asigurare este obligatorie prin lege, doar 58% dintre locuinte sunt asigurate. TCIP si-a propus o acoperire de 100% si a declarat ca 2021 va fi un an de mobilizare in incercarea de a creste gradul de penetrare prin asigurare.

1.102 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO