1asig.ro
1asig.ro

Turcia: Asiguratorul de stat nou creat ar putea dubla cota sectorului asigurarilor pe piata financiara

5 min. / 1.540 cuvinte
Turkey Insurance and Turkey Life Pension (Turkiye Sigorta ve Turkiye Hayat Emeklilik), entitate detinuta de stat, este asteptata sa aiba un impact asupra pietei, astfel incat sa sporeasca acoperirea prin asigurare in Turcia si sa majoreze cota sectorului de asigurari pe piata financiara de la 4,5% in prezent, pana la 20%, informeaza xprimm.com.

PROMO


Potrivit lui Atilla BENLI - Chairman, Turkey Insurance -, "noua companie creata va pava drumul pentru cresterea capacitatii de acoperire a industriei de asigurari din Turcia", iar crearea acestei companii se va dovedi a fi "cea mai importanta si strategica reforma structurala de crestere a capacitatii din sectorul financiar", raporteaza Anadolu Agency. Atilla BENLI a mai explicat ca aceasta companie "urmeaza sa isi asume un rol de pionierat si de creare de piata in zonele riscante sau nepenetrate, in care acoperirea prin asigurare nu era disponibila anterior."

Lansata in data de 7 septembrie 2020, Turkey Insurance aduce sub acelasi acoperis 6 companii de pensii si asigurari administrate de stat, avand, in prezent, aproximativ 2.600 de angajati. Se estimeaza ca, pana in 2023, compania isi va spori resursele umane pana la 5 - 6.000 de angajati.

TWF (the Turkey Wealth Fund) a achizitionat, in schimbul sumei de 6,54 miliarde TRY, toate actiunile pe care le aveau companiile de asigurari detinute partial de stat - HALK Sigorta, GUNES Sigorta, ZIRAAT Sigorta, HALK Hayat ve Emeklilik, ZIRAAT Hayat ve Emeklilik si VAKIF Emeklilik ve Hayat -, pentru a le consolida pe toate sub un singur acoperis: the TURKEY Insurance Joint Stock Co.

Aceasta consolidare, care vizeaza formarea celei mai mari companii de asigurari si pensii din tara, a fost un proiect al Ministerului Trezoreriei si Finantelor, fiind anuntat in decembrie, pentru a creste rata de economii interne si pentru a creste sectorul de servicii financiare non-bancare.

250 accesari
Sondaj

Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

- Va creste cu peste 10%
- Va creste cu 6-10%
- Va creste cu 1-5%
- Va stagna
- Va scadea


PROMO