1asig.ro
1asig.ro
Tu stii ce este regula de 2 ...

Tu stii ce este regula de 2 secunde?

5 min. / 1.540 cuvinte
Legislatia nu stabileste clar o distanta care trebuie mentinuta fata de masina din fata. Conform acesteia, se recomanda ca distanta fata de autovehiculul din fata sa fie "una suficienta" astfel incat sa se evite eventualele coliziuni produse in urma unor reduceri ale vitezei sau a unor franari bruste. Tocmai de aceea, in cadrul campaniei FII TREAZ LA VOLAN! soferii romani afla mai multe despre regula de 2 secunde.

PROMO


Regula de 2 secunde poate asigura, in conditii de carosabil uscat si de vizibilitate normala, distanta suficienta intre doua masini. Cum masori 2 secunde in trafic?
  1. Gaseste un obiect fix pe marginea drumului (o borna kilometrica, un stalp, un copac etc.)
  2. Cand masina din fata ta ajunge in fata obiectului respectiv, incepe sa numeri secundele. Daca ajungi in dreptul aceluiasi obiect inainte de a numara pana la 2, esti prea aproape de masina din fata.
Nu uita: regula de 2 secunde se aplica doar pe carosabil uscat si curat. Daca circuli pe un drum umed, acoperit de gheata, zapada sau mazga, cu multe curbe sau cu vizibilitate redusa, trebuie sa cresti distanta mai mult fata de masina din fata.

Despre campanie

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GENERALI Romania, EUROINS Romania, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, GOTHAER Asigurari-Reasigurari, FUNK International Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, ASISOFT, INTER Broker, ECLAIMS, AON Romania, MILLENIUM Insurance Broker, FABRICA de Asigurari, GARANTA Asigurari, DAW Management Broker, GLOBASIG Broker si LION Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN, Rebel in Romania si TATUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Daca nu esti inca parte din comunitatea #treazlavolan, alatura-te cu un Like! paginii de Facebook, dar si un Join pe grupul dedicat si un Follow paginii de Instagram.

1.742 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO