1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Tranzactie pe piata de brokeraj: RENOMIA atrage in actionariat grupul american Gallagher

RENOMIA, principalul broker de asigurari din Europa Centrala si de Est, continua sa-si consolideze pozitia pentru o viitoare dezvoltare durabila si dinamica. Astfel, Gallagher, o puternica companie de consultanta si risk management si al patrulea cel mai mare broker de asigurari din lume, cu vanzari de peste 6 miliarde USD si 30.000 de angajati, se va alatura RENOMIA ca actionar minoritar cu o participatie de 30%, pachetul majoritar ramanand la fondatorii companiei. 

RENOMIA a anuntat, printr-un comunicat, ca va functiona sub acelasi nume, sub conducerea actualilor sai actionari si a echipei executive si va mentine trendul actual spre realizarea viziunii si strategiei sale, continuand totodata extinderea in toate segmentele din regiunea ECE si va imbunatati modul in care ofera servicii clientilor sai. RENOMIA si Gallagher impartasesc aceleasi valori, ambele fiind construite pe profesionalism. 

Tranzactia este supusa aprobarii autoritatilor de reglementare si este de asteptat sa fie finalizata in al treilea trimestru al anului 2019.

"Am ales ca Gallagher sa fie partenerul nostru strategic global din mai multe motive. Ambele companii au fost infiintate si sunt gestionate de familii, valorile noastre, misiunea si strategiile sunt aliniate si intotdeauna dorim sa oferim cele mai bune servicii clientilor nostri din intreaga lume. Parteneriatul va consolida know-how-ul nostru, va genera oportunitati de instruire pentru colegii nostri, va imbunatati accesul pe piata mondiala a asigurarilor si va facilita dezvoltarea de noi produse si servicii specializate pentru clientii nostri si astfel RENOMIA va putea oferi servicii mai bune clientilor sai, oriunde in lume. Un avantaj la fel de important va fi asocierea fortelor in domeniul digitalizarii serviciilor pentru clienti si eficientizarea proceselor interne ", a declarat Jirina Nepalova, fondatorul si CEO al RENOMIA, comentand tranzactia.

Achizitionarea unei participatii minoritare de catre Gallagher reprezinta un pas spre un parteneriat mai profund cu RENOMIA, urmand o lunga traditie de cooperare reciproca.

"RENOMIA este o afacere de familie foarte puternica, care, de 15 ani a fost un participant valoros in cadrul retelei de parteneriate strategice Gallagher, alianta Gallagher Global Alliance", a declarat Patrick Gallagher Jr., Presedinte si CEO. Companiile noastre au o cultura si valori similare si suntem incantati sa ne consolidam in continuare parteneriatul".

In ultimii cinci ani, RENOMIA si-a dublat afacerile, in principal datorita solutiilor specializate de asigurare si gestionare a riscului in peste 30 de industrii, precum si a expertizei sale in proiectarea si furnizarea de programe si servicii Employee Benefits, pentru clienti individuali. Acest rezultat a fost realizat printr-o combinatie de crestere organica si achizitii strategice sub conducerea unei echipe de management cu experienta,  cu Jirina Nepalova la conducere de peste 25 de ani. In ultimii zece ani, RENOMIA a investit in 14 companii din regiunea Europei Centrale si de Est si se angajeaza sa continue acest parcurs, acum si mai puternic, datorita parteneriatului sau cu liderul mondial Gallagher.

"Pentru mine, noul nostru parteneriat este o expresie a increderii in intreaga noastra echipa, in toti colegii mei din filialele si tarile in care RENOMIA opereaza deja. Aceasta incredere se reflecta si in faptul ca - in viitor - conducerea RENOMIA va continua sa fie pe deplin in mainile actualilor actionari si manageri. Acest mariaj este o trecere unica a expertizei regionale a RENOMIA catre o prezenta impresionanta la nivel mondial ", a adaugat Jirina Nepalova.

In plus fata de dezvoltarea expertizei si a portofoliului de produse globale, Gallagher va sprijini, de asemenea, dezvoltarea RENOMIA prin cresterea capitalului companiei. Acest lucru va permite companiei  sa urmareasca mai multe oportunitati viabile de achizitie in regiunea ECE.

In Romania, Grupul RENOMIA detine o participatie de 51 procente din compania RENOMIA SRBA, in urma uni tranzactii incheiate in anul 2015, companie care se aliniaza strategiei de dezvoltare a grupului. 

"Succesul RENOMIA este si succesul nostru aici in Romania, acest lucru ne confera stabilitate si curajul de a accesa clienti din ce in ce mai puternici; am invatat din experienta internationala sa accentuam latura de consultanta  a brokerajului si asta ne face sa ne adaptam mai usor la standardele serviciilor si eticii profesionale oferite de catre Gallagher", declara Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA.

Gallagher este numele de marca al Arthur J. Gallagher & Co. (NYSE: AJG) - broker de asigurari la nivel global, oferind servicii de gestionare a riscurilor si de consultanta cu sediul in Chicago.

In Europa, Gallagher are o prezenta majora, care a inceput in 1974 odata cu infiintarea biroului sau din Londra. Mai recent, Gallagher si-a extins amprenta de broker de specialitate in Europa continentala, prin achizitii, extrapoland si din punct de vedere geografic specializarile sale in multele industrii.

Gallagher are peste 30.000 de angajati in intreaga lume si ofera capabilitati de servicii clientilor din peste 150 de tari din intreaga lume printr-o retea de brokeri si consultanti corespondenti. In 2019, Gallagher a fost recunoscut de Institutul Ethisphere ca fiind Compania cea mai etica din lume pentru al optulea an consecutiv si ramane singurul broker de asigurari care trebuie recunoscut in acest mod. Gallagher este, de asemenea, una dintre companiile Fortune 500 si cel mai bun angajator al lumii in anul 2018, potrivit revistei Forbes.

RENOMIA Group este o companie internationala de asigurari, de gestionare a riscurilor si servicii financiare, fondata in 1993 in Republica Ceha, cu un portofoliu care acopera toate segmentele. In 2019, RENOMIA va raporta un volum de prime intermediate de peste 10,5 miliarde CZK si va avea mai mult de 1.500 de persoane in echipa. Compania se angajeaza sa asigure servicii clientilor, asigurand cele mai bune conditii de asigurare si solutionarea eficienta a daunelor pentru clientii sai. Cu reteaua sa internationala, RENOMIA va oferi servicii oriunde in lume. RENOMIA a castigat in mod repetat Premiul Broker de Asigurari al Anului, Angajator al Anului si se situeaza printre companiile TOP 100 din Cehia.