1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Tranzactie importanta pe piata de ...

Tranzactie importanta pe piata de brokeraj: UNILINK Polonia preia 80% din actiunile SAFETY Broker

Anul 2021 se incheie cu o tranzactie uriasa pe piata de brokeraj. SAFETY Broker de Asigurare, cel mai mare distributor de asigurari din Romania si Republica Moldova, vinde 80% din actiuni catre Grupul UNILINK, lider al pietei din Polonia. Viorel VASILE (foto) va ramane la conducerea brokerului.

Tranzactia va fi supusa spre aprobare la Consiliul Concurentei si Autoritatea de Supraveghere Financiara.

UNILINK are o retea de 12.000 de agenti si 1.000 de sedii, fiind prezent in 4 tari din centrul si estul Europei, dupa recenta preluare a pachetului majoritar de actiuni al I&G Broker, cel mai mare distribuitor de asigurari din Bulgaria.

Viorel VASILE pastreaza 15% din actiunile SAFETY, iar Robert NITA va ramane cu 5%.

De asemenea, dupa finalizarea tranzactie, conducerea SAFETY Broker va fi asigurata in continuare de Viorel VASILE - CEO si membru fondator. In acelasi timp, boardul companiei va fi format din 3 reprezentati SAFETY Broker (Viorel VASILE, Robert NITA si Cati STOICAN) si 2 reprezentati UNILINK (Igor RUSINOWSKI si Aleksandra FRIEDEL) .

UNILINK are ca obiectiv construirea celei mai mari platforme de vanzari de asigurari din CEE. La sfarsitul acestui an, UNILINK Group va intermedia prime de asigurare de peste 650 milioane de euro, ceea ce il va pozitiona in varful clasamentului pietei de retail in asigurari din regiunea centrala si de est a Europei.

"Piata de asigurari din Romania este similara cu cea din Polonia din punctul de vedere al comportamentului de cumparare al clientului. Investitia in piata de asigurari din Romania are legatura cu potentialul foarte mare de dezvoltare rezultat dintr-o cota de penetrare a asigurarilor semnificativ mai mica decat cea europeana, precum si de dominanta canalelor fizice de distributie. Impreuna cu companiile din grup care opereaza in Polonia, Romania, Republica Moldova si Bulgaria, vom construi cel mai puternic jucator din CEE, oferind cele mai bune servicii clientilor si partenerilor si cea mai profesionista colaborare cu companiile de asigurari" - a declarat Igor RUSINOWSKI, Presedintele Board UNILINK SA.

"Vedem un potential urias prin schimbul de know-how si experiente cu UNILINK Group, in special in zonele de IT, modele de distributie, incluzand piata de corporate si business-urile de nisa, precum si cooperarea cu societatile de asigurari care sunt interesate sa acceseze piata din Romania in baza Pasaportului European de distributie in asigurari", spune Viorel VASILE, actionarul fondator si CEO-ul SAFETY Broker.

"Dupa 16 ani de la infintarea companiei si 8 ani consecutivi de lider in piata de brokeraj, am pus in balanta listarea la Bursa din Bucuresti sau vanzarea unor parti de actiuni catre un investitor strategic, avand ca scop dezvoltarea companiei. Am considerat ca selectarea unui partener strategic cum este UNILINK, aduce plusvaloare serviciilor oferite de SAFETY Broker prin experienta internationala. Ne dorim sa contribuim la consolidarea pietei de brokeraj din Romania, inclusiv prin achizitii de brokeri care au o structura de retail dezvoltata la nivel national", a mai mentionat Viorel VASILE.

Compania de brokeraj in asigurari SAFETY Broker a intermediat in primele 9 luni ale anului 2021 prime de asigurare in valoare de 531 milioane lei (PBI), inregistrand o crestere de 29,10 % fata de perioada similara a anului 2020.Din totalul subscrierilor pe primele 9 luni cele mai mari cresteri au fost inregistrate la urmatoarele tipuri de asigurari: Asigurari de Garantii - 49,69%, CMR - 33,28%,Asigurari Locuinte - 29,45%, Asigurari Casco - 23,01%, Viata si Sanatate - 21,40%.

SAFETY Broker este cel mai mare broker de asigurare ce opereaza in Romania si Republica Moldova prin 150 de birouri teritoriale. Compania dispune in prezent de una dintre cele mai dezvoltate retele teritoriale de sucursale si agentii la nivel national. Cu o experienta de 16 ani si un portofoliu de peste 1 milion de clienti, SAFETY Broker este de 8 ani consecutiv liderul pietei de brokeraj in asigurari. In luna martie a acestui an, a devenit primul broker creator de produse de asigurare din Romania, in urma avizului favorabil obtinut din partea ASF. Compania a primit Trofeul de Excelenta Retail la Premiile Brokerilor de Asigurare 2021.