1asig.ro
1asig.ro
Trafic rutier restrictionat in ...

Trafic rutier restrictionat in Capitala cu ocazia Paradei Militare de 1 decembrie

5 min. / 1.540 cuvinte
Traficul rutier va fi restrictionat in Capitala, in weekend - pe 30 noiembrie si 1 decembrie - pentru efectuarea antrenamentelor generale si pentru parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, in zona Arcului de Triumf."La solicitarea Ministerului Apararii Nationale, in contextul organizarii paradei militare cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Brigada Rutiera a Capitalei va dispune masuri specifice din competenta, in sensul fluidizarii si restrictionarii traficului rutier, in conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti sau atunci cand situatia va impune acest lucru", a transmis Brigada Rutiera Bucuresti.

Astfel, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent si in conditii de siguranta, pentru efectuarea antrenamentelor generale si pentru parada militara, in zilele de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie 2019, traficul rutier va fi restrictionat dupa cum urmeaza:

- intre orele 04:00 - 15:00, va fi inchisa circulatia pe axul central si banda I pe Sos. Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf si benzile I si II (locala) pe Sos. Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Piata Presei Libere catre Fantana Miorita, precum si pe benzile III si IV pe Sos. Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Fantana Miorita catre Piata Presei Libere. De asemenea, va fi restrictionat traficul rutier si in Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piata Presei Libere catre Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede in Piata Montreal.

- intre orele 07:00 - 15:00, va fi inchisa total circulatia (gradual, in functie de momentul sosirii tehnicii militare pentru parada ) pe Sos. Kiseleff intre Piata Presei Libere si intrarea in Piata Victoriei, pana la semaforul care face legatura cu Bd. Aviatorilor si Str. Paris, pe strazile adiacente, precum si pe Str. Al. Constantinescu, intre Bd. Marasti si Arcul de Triumf, Bd. Maresal Averescu intre bd. Marasti si Arcul de Triumf, Bd. Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle, Str. Primo Nebiolo, Str. Arh. Ion Mincu, Str. Docentilor si pe Str. Barbu Delavrancea. De asemenea, traficul rutier va fi restrictionat temporar si pe Bd. Poligrafiei, Bd. Marasti si Str. Clucerului, pe durata deplasarii tehnicii si personalului.

- tot intre orele 07:00 - 15.00, traficul rutier va fi restrictionat temporar si pe urmatoarele artere: Str. Boiangiu Radu, Str. Serdarului, Str. Postelnicului, Str. Stolnicului, Str. Nicolae Racota, Intrarea Setrarului, Str. Paharnicului, Str. Pivnicerului, Bd. Beijing si Bd. Aviatorilor, banda I de circulatie de la sensul giratoriu Monumentul Crucea Secolului pana la Piata Charles de Gaulle, sensul de mers catre Piata Charles de Gaulle;

- intre orele 07:00 - 15:00, va fi inchisa circulatia si pe banda I de pe Bd. Ion Mihalache, ambele sensuri de mers, tronsonul cuprins intre Bd. Nicolae Titulescu si intersectia cu Str. Turda.

De asemenea, pentru pregatirea Paradei militare se vor desfasura si urmatoarele activitati:

- incepand cu data de 29 noiembrie a.c., orele 09:00, pana pe 01 decembrie a.c., orele 20.00, se va rezerva alveola statiei S.T.B. din Piata Arcul de Triumf, sensul de mers dinspre Bd. Constantin Prezan catre Piata Presei Libere.

- in data de 29 noiembrie, orele 16.00 pana in data de 01 decembrie, orele 15.00, se va interzice stationarea autovehiculelor pe Aleea Pescarus, intre Intrarea Pescarus si Restaurant Pescarus, cat si in alveolele de pe Sos. Kiseleff, in zona Monumentului Infanteriei.

- in ziua de 30 noiembrie a.c., incepand cu orele 12.00, pana la data de 01 decembrie, orele 12.00, se va interzice stationare autovehiculelor in zona adiacenta Fantanii Zodiac, de la intrarea principala in Parcul Carol I.

- in ziua de 30 noiembrie a.c., incepand cu ora 09.00, pana pe 01 decembrie, ora 20.00, va fi restrictionat traficul rutier pe str. A. Constantinescu, banda I, sensul de mers dinspre Arcul de Triumf catre Manastirea Casin si pe Sos. Kiseleff, banda I, pe sensul de mers dinspre Piata Presei Libere catre Arcul de Triumf, si incepand cu ora 14.00, benzile I si II, din Piata Arcului de Triumf sensul de mers dinspre Bd. Ctin. Prezan catre Piata Presei Libere;

- in ziuade 29 noiembrie, orele 16.00, pana in data de 01 decembrie, orele 15.00, se va restrictiona traficul rutier pe Bd. Aviatorilor, pe banda I de circulatie, dinspre Bd. Beijing catre Str. Arh. I. Mincu si la necesitate, banda I pe sensul de mers dinspre Str. Arh. I. Mincu catre Bd. Beijing, precum si pe breteaua adiacenta Bd. Aviatorilor, (respectiv Parcului Herastrau), intre rondul Pescarus si Piata Charles de Gaulle.

Rute ocolitoare recomandate:
  1. Sos. Bucuresti-Ploiesti - Piata Presei Libere - Piata Montreal - Bd. Marasti - Str. Alexandru Constantinescu - Piata Domenii - Bd. Ion Mihalache;
  2. Sos. Bucuresti-Ploiesti - Piata Presei Libere - Piata Montreal - Bd. Marasti - Bd. Maresal Averescu - Str. Turda - Podul Grant;
  3. Piata Victoriei - Bd. Aviatorilor - Bd. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogarii - DN1;
  4. Sos. Stefan cel Mare - Str. Barbu Vacarescu - Bd. Aerogarii - D.N.1.
Recomadari pentru soferi si pietoni:

Solicitam conducatorilor auto sa evite deplasarea in zona de desfasurare a evenimentului, sa circule cu maxima atentie, sa foloseasca rutele ocolitoare, sa nu parcheze autovehiculele in apropierea zonelor restrictionate pentru circulatie si sa opteze, in perioada mentionata, pentru transportul public de suprafata sau metrou.

De asemenea, solicitam respectarea semnalelor agentilor de politie rutiera aflati in trafic pentru devierea acestuia.

Pietonilor le recomandam sa circule cu atentie si sa traverseze strada numai prin locurile special amenajate, a transmis Brigada Rutiera Bucuresti.

2.256 accesari