1asig.ro
1asig.ro

Topul celor mai mari despagubiri platite de OMNIASIG in primul semestru din 2019

5 min. / 1.540 cuvinte
Valoarea totala a despagubirilor platite de OMNIASIG Vienna Insurance Group in primul semestru din 2019 a fost de peste 413 milioane de lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Afla care au fost cele mai mari daune pe segmentele Property, RCA, CASCO, asigurari de locuinte si asigurari de calatorie!

PROMO


Pe segmentul PROPERTY, in primele sase luni din 2019, una dintre cele mai mari despagubiri platite de companie in ultimii ani a fost cea provocata de incendiul de la fabrica de condimente Solina, incident pentru care a fost platita o despagubire in valoare de peste 50 milioane lei. Pe locul al doilea, ca urmare a unui furt dintr-un depozit, se afla o despagubire de peste 1,2 milioane lei. A treia pozitie in topul acestui segment este ocupata de un incendiu izbucnit in subsolul unui combinat, pentru care a fost platita o despagubire in valoare de peste 762.000 lei.

Pentru a veni in sprijinul asiguratilor prin reducerea timpului de instrumentare, precum si prin simplificarea procesului de constatare a daunelor, OMNIASIG a introdus incepand cu anul 2018 facilitatea de autoconstatare pentru persoanele juridice, in anumite conditii.In topul aferent liniei RCA, primele doua cele mai mari despagubiri, in valoare de 1,1 milioane lei, au fost platite pentru un accident soldat cu un deces, intre doua vehicule care au intrat in coliziune in Italia, respectiv pentru un autoturism intrat in coliziune cu un stalp de metal in Romania, accident soldat cu un deces si vatamari corporale. A treia despagubire, in valoare de peste 860.000 lei a fost platita in cazul unui accident in care conducatorul unei autoutilitare a pierdut controlul directiei de mers, acrosand un pieton aflat pe marginea drumului, care ulterior a decedat.

OMNIASIG precizeaza ca investeste constant in digitalizarea proceselor cu avantaje reale pentru clienti. In 2018, compania a introdus si facilitatea de solutionare, in anumite conditii, a dosarelor de dauna RCA doar in baza fotografiilor si documentelor trimise de catre pagubit prin mijloace de comunicare electronice.Pe linia asigurarilor CASCO, cea mai mare despagubire a fost in valoare de peste 410.000 lei, platita pentru un accident in care un autotractor a lovit in spate un camion stationat pe banda de urgenta. Pe locul al doilea se situeaza o despagubire de 376.000 lei pentru un accident petrecut in Franta, in care remorca incarcata a unui autotractor s-a rasturnat. A treia despagubire, in valoare de 375.000 lei a fost platita in cazul unui accident in care, din cauza soselei inghetate, soferul a pierdut controlul asupra camionului si a iesit pe partea dreapta a carosabilului, lovind parapetul de protectie, gardul si coltul unei case.

Cei mai multi dintre asiguratii din segmentul asigurarilor CASCO aleg sa isi repare autovehiculele avariate in unitati reparatoare partenere OMNIASIG. Compania dispune de o retea de aproximativ 700 de unitati reparatoare partenere, preponderent cu statut de dealer/concesionar. Avantajul principal al realizarii reparatiilor in cadrul retelei de unitati reparatoare partenere este reprezentat de garantia unei reparatii de calitate, precum si de proceduri simplificate, intrucat decontarea costurilor se realizeaza direct intre asigurator si service, fara implicarea financiara a asiguratului.Pe segmentul Asigurarilor de Locuinte, cea mai mare despagubire a fost in valoare de 620.000 lei, suma platita in urma unui incendiu izbucnit la o mansarda, din cauza cosului de fum. Pe locul al doilea se afla o despagubire platita pentru o vila afectata de alunecari de teren si de deplasarea placilor tectonice, despagubire in valoare de 591.000 lei. A treia despagubire, in valoare de 440.000 lei, a fost platita pentru o casa afectata de alunecari de teren.

Clientii OMNIASIG au la dispozitie doua proceduri simplificate de instrumentare a daunelor: autoconstatarea si plata rapida a daunelor. Facilitatea de fara constatare (in valoare de pana la 2.000 lei, pentru anumite riscuri, fara solicitare de documente), se adreseaza tuturor persoanelor fizice care au o polita de asigurare facultativa a locuintei incheiata la OMNIASIG, permitandu-le asiguratilor sa isi poata face reparatiile in locuinta in cel mai scurt timp posibil.In ceea ce priveste linia Asigurarilor de Calatorie, cea mai mare despagubire (64.000 lei) a fost achitata in cazul unei facturi de brat, in urma unui accident la ski in Austria. Pe a doua pozitie se afla o despagubire in valoare de 63.000 lei, suma platita pentru o fractura de picior, pacientul aflandu-se in Turcia in momentul producerii leziunii. Pe locul trei se claseaza o despagubire de 56.000 lei pentru o ruptura de ligament incrucisat, ca urmare a unui accident la ski in Austria.OMNIASIG evalueaza, incepand cu anul 2015, nivelul calitatii serviciilor oferite clientilor prin sistemul de masurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel international. Prin urmare, clientii care au avut un dosar de dauna la OMNIASIG sunt rugati sa evalueze experienta avuta si modalitatea de instrumentare a daunei, satisfactia asiguratului si calitatea serviciilor oferite fiind masurate intr-un sistem eficient, pe o scala de la 1 la 10. Rezultatul NPS la nivel general a fost in intervalul ianuarie - iunie 2019 de 88,42%, in crestere cu 4,02% fata de acelasi interval din 2018.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de peste 630 milioane lei in primul semestru din 2019, mai mari cu 14% comparativ cu perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat transmis de companie.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita - care a inceput o campanie de rebranding, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life.

1.885 accesari