1asig.ro
1asig.ro
Topul celor mai mari despagubiri ...

Topul celor mai mari despagubiri platite de OMNIASIG in 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
In 2020, valoarea totala a despagubirilor platite de OMNIASIG Vienna Insurance Group a fost de peste 850 milioane lei, inregistrand o usoara crestere fata de anul anterior. In topul celor mai mari despagubiri platite se evidentiaza ca valoare cele din segmentul Property, iar principalele pagube inregistrate in cursul anului 2020 pe aceasta linie, au fost cauzate de explozii, incendii sau avarii ale unor utilaje.

PROMO


Astfel, pe segmentul PROPERTY, cea mai mare despagubire platita a fost provocata de o explozie la o fabrica, pentru care a fost platita o despagubire in valoare de aproape 35 milioane de lei. Pe locul al doilea, ca urmare a unui incendiu la o mansarda, declansat din cauza un scurtcircuit, se afla o despagubire de aproape 2,5 milioane lei. A treia pozitie in topul acestui segment este ocupata de un incendiu, produs de un scurtcircuit, la unele hale de productie, paguba pentru care a fost platita o despagubire in valoare de peste 2 milioane lei.

In topul aferent liniei RCA, cea mai mare despagubire a fost in valoare de peste 5 milioane lei, platita in urma unui accident din Bucuresti, in care soferul vinovat a depasit limita de viteza legala, fapt ce s-a soldat cu acrosarea si vatamarea corporala a unei persoane ce se afla pe trecerea de pietoni. Pe a doua pozitie de afla o despagubire de aproape 2,8 milioane lei pentru un accident produs in Austria, in care soferul roman vinovat nu s-a asigurat corespunzator si a intrat in coliziune cu un alt autovehicul, al carui sofer austriac a suferit vatamari corporale grave, care au dus la incapacitate permanenta de munca. Cea de-a treia despagubire, in valoare de peste 2 milioane lei, a fost platita in urma unui accident petrecut in Italia intre un autocamion si o motocicleta, accident soldat cu decesul persoanei de pe motocicleta. Acest accident a fost cauzat de neacordarea de prioritate.

In 2020, pe linia asigurarilor CASCO, cea mai mare despagubire din topul aferent acestui segment este in valoare de peste 1 milion de lei, fiind platita in urma unui accident in care un ansamblu format dintr-o autoutilitara cu remorca a fost lovit frontal de un autoturism care a intrat pe contrasens. Pe locul al doilea se afla o despagubire de peste 800.000 lei, achitata in cazul unei coliziuni dintre doua autoturisme, cauzata de neacordarea de prioritate. A treia despagubire ca valoare ajunge la suma de aproape 700.000 lei, fiind platita in urma unui accident in care un autocar a acrosat un autotractor care circula fara lumini de semnalizare.


"Cei mai multi dintre asiguratii Casco aleg sa isi repare autovehiculele avariate in reteaua de service-uri auto partenere OMNIASIG, care cuprinde aproximativ 700 de unitati in toata tara. Avantajul principal al realizarii reparatiilor in cadrul service-urilor auto partenere este reprezentat de garantia calitatii, precum si de proceduri simplificate, decontarea costurilor realizata direct intre asigurator si service, fara implicarea financiara a asiguratului", precizeaza oficialii asiguratorului.

OMNIASIG Vienna Insurance Group ofera posibilitatea de solutionare 100% digitala a unui dosar

de dauna pentru politele Casco si RCA. Pentru a putea realiza acest obiectiv, a fost digitalizat complet procesul de intocmire si instrumentare a dosarului de dauna, care poate fi realizat si de la distanta, fara ca asiguratul sa fie nevoit sa se deplaseze la punctele de constatare OMNIASIG.

Inca de la inceputul pandemiei Covid-19, OMNIASIG a actionat responsabil si solidar si a venit in sprijinul asiguratilor sai Casco prin implementarea unui nou serviciu, adaptat situatiei, denumit Valet Service. Acesta este un serviciu de tip service auto door to door, disponibil in Bucuresti, ce le permite clientilor Casco ai companiei sa isi repare autovehiculele fara a se deplasa, limitand astfel interactiunile.

Pe segmentul ASIGURARILOR DE LOCUINTE, cea mai mare despagubire a fost in valoare de peste 400.000 lei, suma platita in urma unui incendiu provocat de o centrala supraincalzita (semineu). Pe locul al doilea se afla o despagubire de peste 300.000 lei, platita in urma unei viituri produse de ploile abundente. A treia despagubire, in valoare tot de peste 300.000 lei, a fost platita in urma unui incendiu la o vila, pornit de la cosul de fum al centralei si extins la mansarda si acoperis.

In cazul instrumentarii unei daune la o locuinta, clientii OMNIASIG au la dispozitie doua proceduri simplificate: autoconstatarea si plata rapida a daunelor. Facilitatea de plata rapida a daunelor fara constatare (in valoare de pana la 2.000 lei, pentru anumite riscuri, fara solicitare de documente) se adreseaza tuturor persoanelor fizice care au o polita de asigurare facultativa a locuintei incheiata la OMNIASIG, permitandu-le asiguratilor sa isi poata face reparatiile in locuinta in cel mai scurt timp posibil.

Pe linia ASIGURARILOR DE CALATORIE, primele trei despagubiri ca valoare au fost achitate pentru evenimente ce au avut loc in Statele Unite. Cea mai mare despagubire, de peste 200.000 lei, a fost achitata pentru costurile medicale generate de o pneumonie virala si insuficienta respiratorie. Pe locul doi, in topul aferent asigurarilor de calatorie este o despagubire in valoare de peste 150.000 lei, platita in cazul unei stari de urgenta medicala. Pe a treia pozitie se afla o despagubire in valoare de aproape 150.000 lei, suma platita pentru o fractura la umar.

OMNIASIG evalueaza, incepand cu anul 2015, nivelul calitatii serviciilor oferite clientilor prin sistemul de masurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel international. Prin urmare, clientii care au avut un dosar de dauna la OMNIASIG sunt rugati sa evalueze experienta avuta si modalitatea de instrumentare a daunei, satisfactia asiguratului si calitatea serviciilor oferite fiind masurate intr-un sistem eficient, pe o scala de la 1 la 10. Rezultatul NPS cumulat in anul 2020 a fost de 88,89%.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezenta de peste 25 de ani pe piata asigurarilor din Romania, mentinandu-se constant in topul celor mai mari asiguratori din tara. Compania are peste 1.100 de angajati si un portofoliu de peste 100 produse de asigurare, cu o retea de sucursale si agentii extinsa la nivel national.

2.319 accesari