1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Top 5 ingrijorari ale parintilor ...

Top 5 ingrijorari ale parintilor in ceea ce priveste siguranta rutiera a copiilor

Neatentia soferilor si lipsa de preventie (37%), precum si traversarea prin loc nepermis (24%) sunt cele mai mari ingrijorari ale romanilor privind siguranta rutiera a copiilor, arata rezultatele celei mai noi editii a Barometrului UNSAR - IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania. 

Totodata, neatentia copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezinta principala ingrijorare pentru 20% dintre romanii care au participat la cercetare, un procent de 9% fiind inregistrat pentru lipsa semafoarelor. Nerespectarea semnelor de circulatie de catre soferi completeaza topul celor 5 motive de ingrijorare in ceea ce priveste siguranta rutiera a copiilor.

Potrivit datelor facute publice de Politia Romana, peste 2.000 de copii au fost implicati in accidente rutiere pe soselele din Romania (in inul 2021, ultimul pentru care există date oficiale disponibile). Din pacate, 142 de copii au decedat in accidente rutiere, dintre care 105 nu erau asigurati cu mijloace de siguranta rutiera in masina (scaun auto sau centura de siguranta).

„Romania are cea mai ridicata rata a deceselor provocate de accidentele rutiere din Europa, respectiv 86 de decese la un milion de locuitori in 2022. Pentru a schimba aceasta realitate, UNSAR a initiat un demers de anvergura: Coalitia pentru Siguranta Rutiera, un proiect de tara in care sunt implicate in prezent 26 de autoritati, institutii si organizatii nonguvernamentale”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR. 

„Ca obiectiv general, Coalitia sustine public adoptarea imediata a unor masuri menite sa contribuie la imbunatatirea sigurantei rutiere si la reducerea semnificativa a numarului de accidente”, a precizat Claudiu SOFRON, Specialist Asigurari Auto, UNSAR.

Institutiile, organizatiile, companiile si persoanele fizice care doresc sa contribuie la crearea unui viitor mai sigur pe sosele din Romania sunt invitate sa se alature acestei initiative, completand formularul dedicat de pe site-ul Coalitiei, 
www.pentrusigurantarutiera.ro.

Infiintata in 1994, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 21 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurarile reprezinta un sector - cheie al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea acesteia.

Asiguratorii din Romania Membri ai UNSAR platesc despagubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce inseamna 5 milioane EUR in fiecare zi calendaristica.