1asig.ro
1asig.ro

Top 3 despagubiri achitate de DONARIS VIG in 2020 pe asigurari persoane, inclusiv in pandemie

5 min. / 1.540 cuvinte
Chiar daca perioada de lockdown din timpul pandemiei pare ca a pus pe pauza intreaga lume, un raport publicat de DONARIS VIG arata ca accidentele continua sa se produca si, mai mult decat atat, sa se achite despagubiri in regim normal. Astfel ca, un top 3 despagubiri achitate de asigurator in 2020, inclusiv in perioada pandemiei arata ca cea mai mare despagubire a fost inregistrata pe segmentul travel cu o suma totala de peste 232.800 de lei.

PROMO


Conform raportului, cheltuielile au fost difizate dupa categoria de tipuri de asigurari.

Astfel ca, pentru categoria travel cea mai mare despagubire achitata a fost de 232.989 lei, ca urmare a icturului cerebral, persoana asigurata a decedat in Canada. Pe al doilea loc in aceasta categorie, cu o despagubire de 189.617 lei se claseaza un asigurat pentru care s-au achitat cheltuielile de spitalizare in urma unui ictus cerebral pe care asiguratul l-a suferit, insa, din fericire a supravietuit.

Apoi, conform raportului, pe locul al treilea se afla o dauna achitata pentru trauma in regiunea parietala in perioada vacantei de peste hotare pentru care s-au platit 84.798 de lei.

In privinta daunelor platite pe segmentul de asigurari facultative de sanatate, cea mai mare despagubire platita a fost in valoare de 9.620 lei pentru spitalizarea pacientului in stationar cu diagnoza pneumonie. Apoi, pe locul al doilea se afla un tratament in ambulator al asiguratului care prezenta dureri abdominale in valoare de 7.932 lei si pe locul al treilea se afla un client internat cu diagniza dorsalgie joasa pentru care s-au platit despagubiri de 7.552 lei.

La capitolul accidente, cele mai mari despagubiri au fost platite pentru facturarea unui picior in urma caderii unui cotilet pentru care s-au platit 15.000 de lei, urmata de o dauna achitata pentru decses cauzat de fracturarea colului femural pentru care despagubirea a fost de 10.000 de lei.589 accesari