1asig.ro
1asig.ro

Tokio Marine: Piata de asigurari cibernetice personale este pregatita pentru o crestere exploziva

5 min. / 1.540 cuvinte
Intr-o societate bazata pe tehnologie, proprietarii de locuinte sunt mai vulnerabili ca oricind la o gama tot mai larga de riscuri cibernetice. De la servicii bancare si cumparaturi online, la retele sociale si aplicatii de mobil, dispozitivele noastre personale detin informatii valoroase pe care infractorii cibernetici le pot folosi pentru a ne fura banii sau datele, pentru a se angaja in furturi de identitate sau pentru a avea acces la locuintele noastre.

Aceste riscuri cibernetice au proliferat in timpul pandemiei COVID-19. Multi angajatori au trecut la tipare de munca de la distanta, la apogeul crizei de sanatate publica, iar scolile din intreaga lume au adoptat cursuri virtuale, pentru a preveni transmiterea comunitara a noului coronavirus. Prin urmare, dependenta noastra de dispozitivele personale a crescut semnificativ, la fel cum a crescut si vulnerabilitatea noastra la criminalitatea informatica, fraude bancare, inginerie sociala, agresiune cibernetica si santaj.

Pentru multi dintre noi, casele in care locuim reprezinta un spatiu sigur. Aceasta mentalitate a generat o crestere semnificativa a numarului celor ce uita cat de vulnerabili sunt in siguranta perceputa a casei lor. Intr-un mediu de lucru, angajatii se comporta, de obicei, intr-o maniera controlata, respectand politici cu privire la securitatea cibernetica, cum ar fi implementarea MFA (multi-factor authentication), mentinerea unei bune igiene a parolelor si raportarea e-mail-urilor suspecte. Acasa, multi adopta o atitudine relaxata fata de securitatea cyber, poate intrucat considera ca informatiile lor personale sunt mai putin valoroase decat informatiile cu care se ocupa zilnic la locul de munca.

"Avand o atitudine apatica fata de securitatea cibernetica, proprietarii de locuinte pot fi vulnerabili la un atac informatic. Informatiile pe care le pastram pe dispozitivele noastre personale - datele noastre ca si contribuabili, polite de asigurare, parole, continutul social media etc. -, ar putea fi utilizate intr-un mod nefavorabil, daca ajung la cine nu trebuie. Daca hackerii obtin acces la informatiile personale, o persoana ar avea nevoie de un timp de recuperare mai mare decat o companie", spune, pentru Insurance Business Mag, Kareen BOYADJIAN - Vice President, Underwriting, Tokio Marine HCC - Cyber & Professional Lines Group.

In acest peisaj de amenintari in continua evolutie, proprietarii de locuinte ar trebuie sa se protejeze cu o asigurare cibernetica personala, iar Tokio Marine HCC sustine ca, pe masura ce este constientizat riscul cibernetic personal, piata de asigurari cibernetice personale este pregatita pentru o crestere exploziva. "Detinerea unui produs cibernetic personal complet, care nu imparte limite cu alte componente critice ale asigurarii de locuinta, este benefica dintr-o multitudine de motive", mai spune Kareen BOYADJIAN.

In acest context, BOYADJIAN mai precizeaza ca NetGuard SELECT, asigurarea cibernetica dezvoltata de catre Tokio Marine HCC, a generat o atentie considerabila in ultimul an, iar Tokio Marine HCC si-a propus ca, in partea a doua a acestui an, sa extinda acest produs.

"Alaturi de alti cativa factori, pandemia a sporit interesul pentru solutiile personale de asigurare cyber. Cu atatia oameni care lucreaza de acasa in timpul pandemiei si cu multe companii anuntand ca vor adopta o munca 100% de la distanta sau o abordare hibrida in viitor, proprietarii de locuinte incep sa caute o polita cibernetica mai cuprinzatoare si consider ca agentii pot fi creativi cu privire la modul in care ofera o astfel de polita", a mai declarat Kareen BOYADJIAN - Vice President, Underwriting, Tokio Marine HCC - Cyber & Professional Lines Group.

1.347 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO