1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Toamna se numara... casele asigurate

In anul 2021, aproape 16.000 de locuinte ale romanilor au fost sparte de hoti. Ceea ce inseamna ca, in medie, 44 de locuinte au fost calcate de spargatori in fiecare zi a anului precedent.

Tot anul trecut, alte aproape 7.000 de case si apartamente au fost afectate de incendii, cel mai mare numar anual de locuinte afectate de incendii incepand din 2014 si pana in prezent. Indiferent de cauza care a declansat flacarile, vorbim de o medie de 19 incendii pe zi.

Nu in ultimul rand, 778 de locuinte (si 1173 de anexe gospodaresti) au fost afectate de inundatii in 2021. Numarul poate parea mic (desi, cu siguranta, pentru proprietarii cladirilor afectate situatia este vazuta din cu totul alta perspectiva), insa nu trebuie sa uitam ca Romania a fost, de multe ori, afectata de inundatii devastatoare. In 2014, de exemplu, 9.273 de locuinte au fost afectate de inundatii in tara noastra.

Este clar, din pacate, ca riscurile care ne ameninta locuintele exista si, din pacate, fac victime an dupa an. In aceasta luna octombrie, pentru al 10-lea an consecutiv, vorbim despre necesitatea asigurarii locuintelor.

Ce putem face ca sa le prevenim? Dar, mai ales, cum ne protejam financiar in cazul in care se intampla? Despre toate acestea vorbim in cadrul campaniei nationale de informare "Luna Asigurarilor de Locuinte"! Fii alaturi de noi!