1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Tiberiu MAIER: In 2022 vom ...

Tiberiu MAIER: In 2022 vom continua dezvoltarea business-ului prin alinierea produselor si serviciilor din portofoliu la nevoile asiguratilor

Printre obiectivele SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare pentru 2022 se numara dezvoltarea business-ului prin alinierea produselor si serviciilor din portofoliu la nevoile asiguratilor, simplificarea si imbunatatirea experientei clientilor in accesarea serviciilor si achizitia asigurarilor, punand accentul pe continuarea procesului de digitalizare, dezvoltarea liniilor de asigurari destinate persoanelor fizice, precum si finalizarea achizitiei ERGO, conform declaratiilor facute, pentru Publicatiile XPRIMM, de Tiberiu MAIER, Presedinte Directorat.

Un mini-interviu cu Tiberiu MAIER, Presedinte Directorat, SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, a fost publicat in Revista PRIMM Asigurari & Pensii din luna decembrie 2021. Il puteti citi mai jos:

Cum apreciati ca a fost anul 2021 pentru piata de asigurari de viata si sanatate din Romania si pentru SIGNAL IDUNA?

Pandemia a influentat in continuare semnificativ piata de asigurari de viata si sanatate, transformand si anul 2021 intr-un an provocator, in care am avut parte si de cateva contradictii. In cazul SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, segmentul asigurarilor individuale de sanatate a crescut semnificativ fata de cel al asigurarilor de sanatate pentru companii.

Din perspectiva asiguratilor, am observat un comportament total atipic influentat de pandemie, de limitarile sistemului medical de stat si de nevoia unor servicii sigure si de calitate. In acest an, a existat un interes tot mai crescut pentru protectia oferita de asigurarile de sanatate, dar si pentru serviciile asociate acestora, precum telemedicina, accesarea rapida si sigura a acoperirilor din polita sau reteaua de clinici.

Efectele falimentului CITY Insurance vor fi resimtite si de jucatorii din piata de asigurari de viata si sanatate?

Daca vorbim punctual pe segmentele de asigurari de viata si sanatate, este putin probabil sa observam efecte negative aduse de falimentul CITY Insurance. Cu siguranta, un astfel de eveniment major influenteaza comportamentul consumatorului din piata. Drept consecinta, nivelul de incredere al asiguratilor cu privire la acest domeniu este posibil sa fie afectat.

Ce considerati ca trebuie facut in piata pentru ca industria sa nu se mai confrunte cu asemenea falimente?

Sunt mai multe actiuni ce pot fi luate in considerare pentru a elimina pe cat de mult posibil astfel de situatii sau pentru a le gestiona cat mai eficient, de la cadrul legislativ sau sistemele de control si monitorizare, pana la educatia financiara a fiecarui asigurat. Cu toate astea, falimentul este un risc ce nu poate fi evitat in totalitate, indiferent de piata in care o companie activeaza.

Ce asteptari aveti de la 2022? Cum vedeti evolutia pietei de asigurari de viata si sanatate?

Din perspectiva asigurarilor de sanatate, 2022 va fi un an de aliniere la noua normalitate din domeniul sanatatii. Desi companiile de asigurari au reactionat rapid si eficient, adaptand produsele si serviciile oferite la contextul adus de pandemie, sunt de parere ca, in continuare, vor aparea actiuni si implementari menite sa sustina transformarea digitala. Pentru ca asiguratii au petrecut tot mai mult timp in mediul online, asteptarile acestora au crescut considerabil, ceea ce inseamna pentru asiguratori o revizuire completa din perspectiva experientei clientului. In ceea ce priveste asigurarile de viata, consider ca se va mentine trendul ascendent de achizitie, ca urmare a numeroaselor solutii de investitie, economisire si protectie pe care le gasim in piata la momentul actual.

Ce obiective aveti pentru 2021; aveti in plan noi achizitii?

In acest moment, atentia noastra se indreapta catre finalizarea achizitiei demarate in 2021 (companiile ERGO - n.red.), iar, ulterior, ne vom implica activ in integrarea asiguratilor si a portofoliului de produse la noua viziune si misiune a SIGNAL IDUNA. Orice alte achizitii vor fi discutate doar dupa finalizarea cu succes a intregului proiect aflat acum in plina desfasurare.

Pentru 2022, vom continua dezvoltarea business-ului prin alinierea produselor si serviciilor din portofoliu la nevoile asiguratilor. Totodata, pastram ca obiective simplificarea si imbunatatirea experientei clientilor in accesarea serviciilor si achizitia asigurarilor, punand accentul pe continuarea procesului de digitalizare inceput inca dinaintea pandemiei. In plus, avem in focus si dezvoltarea liniilor de asigurari destinate persoanelor fizice.

In cadrul sedintei de miercuri - 26 ianuarie, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF a aprobat proiectul de achizitie prezentat de societatea SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare S.A. pentru dobandirea unei participatii calificate directe din capitalul social al societatii ERGO Asigurari de Viata S.A.

Anuntul a venit dupa ce, in noiembrie 2021, Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care compania SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, specializata in asigurari de sanatate si de viata, preia societatile ERGO Asigurari si ERGO Asigurari de Viata.

Tranzactia dintre SIGNAL IDUNA si ERGO a fost anuntata din mai 2021. ERGO va activa in Romania sub brandul SIGNAL IDUNA si va continua sa ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurari de locuinte si raspundere civila.

Mai multe interviuri pe aceste teme puteti citi in Revista PRIMM Asigurari & Pensii!