1asig.ro
1asig.ro

Thailanda: Asigurare de calatorie impotriva COVID-19 pentru toti turistii care aleg aceasta destinatie

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea care reglementeaza industria de asigurari din Thailanda (Thailand Insurance Commission) a aprobat asigurarea de calatorie impotriva COVID-19 pentru toti turistii care aleg sa viziteze aceasta tara. Asigurarea este valabila inclusiv pentru turistii care vin din tarile considerate cu risc ridicat, informeaza ITIJ (International Travel & Health Journal).

PROMO


Potrivit sursei citate, sunt eligibili pentru aceasta asigurare turistii care au un certificat care le confera dreptul de a intra in aceasta tara - fie un certificat "fit-to-fly-health", fie unul "fit-to-travel-health", fie un certificat medical care sa demonstreze ca, cu 72 de ore inainte de calatorie, turistii au fost testati prin metoda PT-PCR, iar testele sunt negative pentru COVID-19.

International Travel & Health Journal sustine ca asigurarea de calatorie impotriva COVID-19 e structurata dupa cum urmeaza:
  • In caz de deces provocat de noul coronavirus, asiguratorul plateste beneficii/compensatii pentru costurile cu inmormantarea si repatrierea, in limita a 102.000 dolari;
  • Pentru tratamentul medical aferent COVID-19, asiguratorul achita, de asemenea, beneficii sau compensatii in valoare totala de pana la 102.000 dolari.
Suthipol TAWEECHAIKARN - Secretary General, Thailand Insurance Commission -, subliniaza ca aceasta asigurare a fost aprobata la finele lunii august, politele putand fi achizitionate online. Primele acopera o perioada cuprinsa intre 30 de zile si un an, fiind evaluate in functie de riscul de infectare cu COVID-19 cu care este catalogata tara de origine a turistului.

Potrivit sursei citate, polita poate fi incheiata la 12 asiguratori din Thailanda: Dhipaya Insurance, Bangkok Insurance, Chubb Samaggi Insurance, Navakij Insurance, Thaivivat Insurance, Pacific Cross Health Insurance, The Falcon Insurance, Mittare Insurance, Muang Thai Insurance, Viriyah Insurance, Syn Mun Kong Insurance, Southeast Insurance, Asia Insurance 1950, Bangkok Life Assurance, Muang Thai Life Assurance, Ocean Life Insurance.

210 accesari