1asig.ro
1asig.ro

Tehnologiile emergente au avut un impact semnificativ in gestionarea pandemiei COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Noul coronavirus a avut un efect catalizator asupra tehnologiilor emergente si a trimis multiple tehnologii in topul metodelor de gestionare a pandemiei COVID-19, arata GlobalData. Cel mai probabil, spune sursa citata, acesta e un eveniment tip "bazin" si e de asteptat ca noile tehnologiii sa fie utilizate in continuare ca instrumente importante in gestionarea oricaror viitoare pandemii sau crize.

PROMO


Agentiile de sanatate si guvernele apeleaza la dovezi reale, in urma studiilor observationale si strategiilor de gestionare, pentru a evalua potentiale abordari in combaterea raspandirii COVID-19. De exemplu, mai arata sursa citata, telemedicina a cunoscut o dezvoltare rapida, intrucat furnizorii de servicii medicale, dar si organismele de reglementare si studiile clinice s-au adaptat cu usurinta la aceasta tehnologie.

"Acest lucru reprezinta o dovada a faptului ca medicii pot continua sa gestioneze de la distanta pacientii cu diverse afectiuni medicale, fara sa fie nevoiti sa mearga la un spital sau o clinica, reducand contactele si potentialele posibilitati de raspandire a virusului. O astfel de tehnologie poate fi utilizata in continuare pentru a reduce drumurile realizate de pacienti si pentru a asigura monitorizarea de la distanta", explica Johanna SWANSON - Product Manager, GlobalData.

Mai multe tari si companii au adoptat Inteligenta Artificiala pentru a dezvolta instrumente si tehnici pentru combaterea bolii, pentru a dezvolta medicamente noi si pentru diagnosticarea si screening-ul pacientilor. Tarile folosesc Inteligenta Artificiala pentru a reduce raspandirea COVID-19, prin furnizarea de informatii cu privire la avertizari si alerte timpurii, urmarire si predictie, tratament, diagnostic si control social, arata GlobalData.

De asemenea, companiile farmaceutice folosesc Inteligenta Artificiala pentru identificarea unor potentiale tratamente COVID-19. Totodata, utilizarea imprimarii 3D este folosita pentru fabricarea de masti, kit-uri de testare si echipament personal de protectie. Acest lucru, subliniaza GlobalData, a permis producerea rapida a resurselor necesare de-a lungul granitelor geografice si, de asemenea, a inlesnit colaborarea distributiva.

"In timp ce aceste tehnologii emergente au un potential ridicat de a face bine, exista, de asemenea, si numeroase probleme legale si de reglementare care vor trebui determinate in jurul unor aspecte precum dreptul la confidentialitate, accesul la informatii, dreptul de autor si etica Inteligentei Artificiale", sustine Johanna SWANSON - Product Manager, GlobalData.

563 accesari