1asig.ro
1asig.ro

Tarifele pentru terminarea apelurilor fixe, reduse de la 1 noiembrie 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
ANCOM a dezbatut, in cadrul unei sedinte online a Consiliului Consultativ, reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe. Astfel, incepand cu data de 1 noiembrie 2020, noul tarif maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe va fi de 0,098 eurocenti/minut.

PROMO


Noul tarif a fost determinat in urma actualizarii mai multor parametri ai modelului de calculatie a costurilor de tip LRIC pur, metoda utilizata pentru stabilirea tarifului actual, precum si a costului capitalului.

Operatorii de telefonie fixa desemnati de Autoritate ca avand putere semnificativa vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenti/minut in cazul apelurilor nationale, apelurilor initiate din Spatiul Economic European (SEE), precum si in cazul apelurilor initiate din retele din afara SEE, daca acordurile internationale in vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare. Aceasta reglementare se va aplica incepand cu data de 1 noiembrie 2020.

Lista celor 31 de operatori de telefonie fixa carora li se vor aplica masurile de reglementare poate fi consultata aici.

Conform prevederilor Directivei (UE) 2018/1972, intrate in vigoare la data de 20 decembrie 2018, pana cel tarziu la 31 decembrie 2020 se vor institui tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene. Masura de reglementare propusa de ANCOM va urma procesul de consultare europeana.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei.

281 accesari