1asig.ro
1asig.ro
Tanja BLATNIK este reprezentantul ...

Tanja BLATNIK este reprezentantul EUROINS in Consiliul Director al BAAR

5 min. / 1.540 cuvinte
EUROINS Romania revine in conducerea asociatiei BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania. Astfel ca Tanja BLATNIK, Directorul General al companiei, a devenit cel mai nou membru in Consiliul Director al asociatiei.

BAAR a anuntat noua echipa de conducere. Madalin ROSU reprezentant al companiei OMNIASIG, a fost reales pentru al doilea mandat consecutiv ca Presedinte al Consiliului Director BAAR. Din Consiliul Director BAAR mai fac parte in calitate de membri Emilia LORINCZ, din partea ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, Calin Rares MATEI, din partea GROUPAMA, Raluca Theodora VISAN, din partea ASIROM, si Tanja BLATNIK, din partea EUROINS. Impreuna, cei cinci isi propun sa continue eforturile de profesionalizare si maturizare a pietei asigurarilor auto din Romania.

Tanja BLATNIK a preluat functia de Director General la societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare in martie 2021, dupa ce a primit aprobarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Tanja BLATNIK are peste 20 de ani de experienta in industria asigurarilor, gestionand si conducand echipe operationale importante si proiecte inovatoare din Europa Centrala. Inainte de a se alatura EUROINS Romania, Tanja BLATNIK a detinut functia de Director Executiv pentru operatiunile GENERALI Insurance Slovenia, iar anterior a ocupat aceeasi pozitie in compania Adriatic Slovenica, a doua cea mai mare companie de asigurari din Slovenia, cu venituri de 300 milioane euro.

EUROINS, companie detinuta de grupul bulgar EUROHOLD, a inceput un proces complex de repozitionare pe piata asigurarilor, cu o strategie centrata pe trei piloni principali: creare de valoare adaugata pentru clienti, diversificarea politelor de asigurare si digitalizare.

In conformitate cu strategia de scadere a expunerii in sectorul RCA si pentru a realiza o crestere sanatoasa si durabila pe piata romaneasca, EUROINS si-a reimprospatat produsele non-RCA, incepand cu servicii de asistenta rutiera, start casco si polite de sanatate. In primul trimestru din acest an, numarul de polite RCA vandute de EUROINS Romania a scazut, in timp ce volumul daunelor platite a crescut constant. In 2021 compania a inregistrat peste 60.000 de dosare de dauna si a platit pentru toate reparatiile auto si vatamarile corporale peste 400 de milioane de lei. Una dintre cele mai mari despagubiri platite in 2021 se ridica la peste 3,6 milioane de lei.

Noul Consiliu Director BAAR urmeaza sa-si intre in atributii dupa obtinerea avizului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) este o asociatie profesionala care are ca membri toate societatile de asigurare autorizate sa practice, pe teritoriul Romaniei, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvaie (RCA).

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Noua echipa de conducere a BAAR. Madalin ROSU a fost reales Presedinte

1.172 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO