1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Tanja BLATNIK: Industria de ...

Tanja BLATNIK: Industria de asigurari trebuie sa se concentreze mai mult pe rolul sau social

"In cadrul EUROINS, credem ca industria de asigurari trebuie sa se concentreze mai mult pe rolul sau social, sa se simplifice si sa se apropie de publicul larg", a declarat Tanja BLATNIK, CEO, EUROINS Romania.

"Asigurarile sunt un produs social, deoarece obiectivul lor final este sa ajute asiguratul. Ca asiguratori, trebuie sa ne apropiem de public prin proiecte educationale si prin diverse initiative de marketing. Orice orientare spre solutii pe termen scurt nu poate aduce rezultate. Asigurarile sunt o investitie pe termen lung, reprezinta un ecosistem, o conexiune intre oameni, mediu, autoritati si mediul de business", a spus Tanja BLATNIK, cu prilejul Conferintei "Tendinte in Asigurari" (Insurance Market Trends) din cadrul FIAR 2022 - Forumul International Asigurari-Reasigurari.

Ea a subliniat ca EUROINS Romania s-a concentrat, in ultimul an, cu precadere pe segmentul de business non-RCA.

"In ceea ce priveste asigurarile de sanatate, orice beneficiu pe care il primeste clientul este important. Beneficiile fiscale existente sunt importante, dar sunt ele suficiente? Oamenii sunt interesati de calitatea serviciilor medicale, de o calitate mai buna a vietii", a afirmat Tanja BLATNIK, precizand ca este important sa li se prezinte clientilor toate beneficiile produselor.

Adesea, o schimbare de perspectiva poate fi primul pas catre gasirea unei solutii. In cadrul EUROINS, credem cu tarie ca industria de asigurari poate face mai multe pentru imbunatatirea vietii oamenilor.

„Ne intrebam in mod constant ce ar trebui sa facem. Poate ca intrebarea mai potrivita este: ce ar trebui sa incetam sa facem pentru ca lucrurile sa se imbunatateasca? Trebuie sa ne oprim din a privi RCA ca pe o asigurare a masinii. RCA nu este o asigurare auto, ci una de raspundere care iti acopera vina pentru daunele pe care le poti produce atunci cand conduci o arma numita “masina”. E nevoie sa incepem sa subliniem aspectul de raspundere civila pe care il are aceasta asigurare, pentru ca este un produs care vizeaza, in primul rand, oamenii si viata lor, nu masinile. Cu totii trebuie sa contribuim la masuri de preventie, precum actiuni care promoveaza construirea de drumuri mai bune. Asiguratorii pot contribui foarte mult la astfel de proiecte, unindu-si fortele cu autoritatile si cu alti jucatori care desfasoara astfel de proiecte”, a declarat Tanja BLATNIK cu prilejul Conferintei Asigurarilor Auto.

EUROINS Romania a anuntat o crestere semnificativa a volumului asigurarilor non-RCA. 270% este avansul mediu in 2022 fata de 2021, cu un volum de prime brute subscrise de aproape 70 de milioane de lei in primele patru luni.

Din ce in ce mai multi romani au ales EUROINS pentru asigurarea de calatorie si asigurarea de sanatate. Printre cele mai populare si de multe ori necesare produse, care se adauga politelor RCA, sunt Asistenta Rutiera si produsul CASCO Start.

Performanta EUROINS Romania, in prima parte a acestui an, vine ca urmare a schimbarilor demarate in 2021, alaturi de cresterea echipei de experti, digitalizarea companiei si imbunatatirea experientei clientilor in toate serviciile pe care le oferim.

EUROINS Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. EUROINS Insurance Group ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti in 14 tari si are peste 3.000 de angajati. EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar si energetic care opereaza in regiune si activeaza in domeniul distributiei, furnizarii si comertului cu energie electrica, asigurari, leasing, vanzari de masini, servicii de investitii si management al activelor. Eurohold este listata la Bursa de Valori din Bulgaria si Varsovia. In 2021, Eurohold a achizitionat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajati si deservesc aproape 3 milioane de consumatori din tara.

EUROINS Romania a sustinut dezbaterile FIAR 2022 - Forumul International Asigurari-Reasigurari, din perioada 22-24 mai a.c., in calitate de Partener Principal.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
FIAR 2022: Conferinta Tendinte in Asigurari - Principalele declaratii!