1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Talanx incheie un acord de bancassurance pe 10 ani in Polonia

Talanx isi consolideaza afacerile pe piata din Polonia prin cooperarea pe zece ani dintre Europa Group, o filiala a HDI International AG, si Bank Millennium, prin intermediul unui acord de bancassurance.

Potrivit anuntului, ca parte a tranzactiei, Europa Group achizitioneaza 80% din actiunile unei companii detinute de banca pentru vanzarea de produse de asigurari de viata si non-motor. De asemenea, grupul se va dezvolta mai mult in sectorul bancassurance si isi va accelera digitalizarea.

Contravaloarea finala este inca supusa anumitor conditii si se preconizeaza ca se va ridica la aproximativ 104 milioane de euro, achizitia urmand sa fie finalizata in prima jumatate a anului 2023.

"Suntem foarte incantati sa ne consolidam parteneriatul cu Bank Millennium, sa ne extindem si sa ne consolidam relatiile existente prin aceasta initiativa comuna. Tranzactia ne consolideaza pozitia strategica a Europa Group in Polonia", a comentat Dr. Wilm Langenbach, membru al Consiliului de Administratie al Talanx AG, responsabil pentru divizia Retail International si director executiv al HDI International AG.

Acesta a adaugat: "Suntem convinsi ca parteneriatul va contribui la o crestere profitabila suplimentara pentru divizia Retail International in ansamblu si pentru operatiunile noastre in Polonia."

Produsele de asigurare sunt vandute prin intermediul unei retele de 635 de sucursale si prin intermediul platformelor de banking online. In 2022, activele sale totale se ridicau la aproximativ 24 de miliarde de euro.