1asig.ro
1asig.ro
TOP jucatori pe piata asigurarilor ...

TOP jucatori pe piata asigurarilor de sanatate in T1 2021

5 min. / 1.540 cuvinte

Asigurarile de sanatate au cumulat in primul trimestru al anului 2021 prime brute subscrise in valoare de aproximativ 143,5 milioane lei, in crestere cu 1,18 miloane lei (+0,8%) fata de aceeasi perioada a anului 2020. Afla cat au subscris primii cinci jucatori!

PROMO


Din total:

  • primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale (AG) sunt in suma de 87,3 milioane lei, in scadere cu aproximativ 3% si reprezentand circa 61% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de sanatate;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de 56,2 milioane lei, in crestere cu circa 7% fata de perioada similara a anului anterior.

In ceea ce priveste clasamentul principalilor 5 jucatori, conform raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari este lider, cu o cota de piata de 28,63% si cu prime brute subscrise de circa 41,09 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF. 

La mica distanta, cu o cota de piata de 28,42%, locul doi este detinut de SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, avand subscrieri estimate la 40,79 milioane de lei.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de GROUPAMA Asigurari - 21,83 milioane de lei (15,21%), NN Asigurari de Viata - 14,73 milioane de lei si OMNIASIG VIG - 8,15 milioane de lei (5,68%).
 


Numarul contractelor in vigoare la finalul lunii martie 2021 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 380.240, in scadere cu circa 4% fata de numarul contractelor in vigoare la finele trimestrului I 2020.
 


In trimestrul I 2021, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de peste 61 milioane de lei, astfel:

  • 39 milioane de lei sunt aferente contractelor de asigurari generale, inregistrand o majorare de aproximativ 0,6% fata de aceeasi perioada a anului anterior;
  • 22 milioane de lei reprezinta sume platite pentru indemnizatii brute aferente asigurarilor de viata, inregistrand o crestere de circa 14% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari generale

Primele brute subscrise pentru asigurarile de sanatate aferente activitatii de asigurari generale s-au situat in trimestrul I 2021 la o valoare de 87,3 milioane lei, in timp ce valoarea indemnizatiilor brute platite a fost de circa 39,4 milioane lei.
 


Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari de viata

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la finalul lunii martie 2021, numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare din categoria asigurarilor de viata s-a majorat cu circa 8%, situandu-se la un numar de 27.772 de contracte, in timp ce primele brute subscrise s-au situat la o valoare de aproximativ 56 milioane lei, in crestere cu peste 7%.
 


Piata asigurarilor a insumat aproximativ 3,19 miliarde de lei in primul trimestru din 2021, in crestere cu aproximativ 8,2% fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului anterior, conform raportului ASF.

 

2.805 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO