1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re si Daimler Insurance Services lanseaza o noua companie - Movinx

5 min. / 1.540 cuvinte
Swiss Re si Daimler Insurance Services au incheiat un parteneriat strategic pentru asigurarile auto si de mobilitate si, in acest sens, au lansat o noua companie - Movinx. Cele doua companii, actionare in egala masura, isi vor folosi expertiza complementara pentru a dezvolta un nou model de business.

PROMO


Scopul e de a dezvolta pe deplin produse digitale de asigurari auto si de mobilitate care se indeplineasca atat nevoile in continua schimbare ale clientilor, cat si sa ofere cea mai buna calitate a serciviilor. Movinx a primit toate autorizatiile de concurenta necesare, informeaza the Actuarial Post.

"Credem ca parteneriatul cu Daimler Insurance Services si infiintarea Movinx ne vor duce la urmatorul nivel in asigurarea inovatoare de mobilitate. Ambitia noastra pe termen lung este aceea de a debloca o interactiune ecosistemica, in care asigurarile sa sustina introducerea de noi tehnologii, precum sisteme avansate de asistenta in conducere si masini autonome, dar si noi modele de business pentru zona de mobilitate", a declarat Pravina LADVA - Digital Transformation Officer, Swiss Re.

"Unindu-ne fortele cu Swiss Re, putem conduce transformarea intr-un mediu de piata in evolutie, dar si sa dezvoltam business-ul de asigurari. Vom stabili un nou model de afaceri si vom co-crea si co-detine o platforma de asigurare. Aceasta platforma permite achizitionarea eficienta si usoara de asigurari si servicii centrate pe client, prin utilizarea datelor in timp real. Mai mult, noi, Daimler Insurance Services, mergem mai adanc in lantul valoric al business-ului de asigurari, avand o influenta mai mare asupra dezvoltarii produselor si a preturilor acestora", arata si Ingo TELSCHOW - CEO, Daimler Insurance Services.

Industria auto si sectorul asigurarilor auto trec prin schimbari semnificative. Au loc dezvoltari rapide din punct de vedere tehnologic, cum ar fi e-mobilitatea si conducerea automata, si in ceea ce priveste partea modelului de afaceri, cu trecerea de la proprietate, la utilizare. Asigurarile trebuie sa evolueze pentru a face fata acestor evolutii si provocarilor cu privire la stabilirea preturilor si la gestionarea daunelor.

Cu scopul de a crea un nou model de business, Movinx va actiona ca un MGA (Managing General Agent). Permite o mobilitate incorporata si o calatorie a clientului in lumea asigurarilor, facand ca asigurarea sa fie parte integrata a procesului de achizitie a autovehiculului. In locul parteneriatelor pe termen scurt de azi, intre producatorii de automobile si diferiti asiguratori, accentul este pus pe o calatorie si o dezvoltare comuna, pentru a oferi produse flexibile si complet digitale, cu introducerea de propuneri de asigurari, in mod eficient, pe o gama larga de piete.

Compania nou infiintata va fi deschisa si cooperarilor cu alte parti interesate, cum ar fi producatorii de autoturisme sau, in general, furnizorii de servicii de mobilitate. Viitorii parteneri vor beneficia de MGA-ul de asigurari detinut in comun de cele doua entitati si vor putea oferi solutii la nivel global, indiferent de tara, alaturi de un singur partener: Movinx.

Apoi, Movinx va incheia parteneriate, la nivel local, cu asiguratori autorizati, pentru a-si livra solutiile catre clientii finali si pentru a acoperi riscul prin asigurare. Asiguratorii si alte parti interesate se pot conecta la platforma IT si se pot bucura de operatiuni centralizate si procese automatizate, sustinute de tehnologii de tip machine learning si deep learning. Conectandu-se la platforma MGA-ului, asiguratorii se vor putea bucura si de faptul ca nu mai sunt nevoiti sa construiasca programe personalizate de asigurare.

Sebastiaan BONGERS - Head Mobility Ventures, Swiss Re -, si Andreas ROTH - Head Digital Insurance Model, Daimler Insurance Services -, vor conduce noua companie. Primul sediu al Movinx a fost inaugurat la Berlin, luna aceasta. Primele produse si servicii de asigurare sunt planificate sa fie lansate in Franta, in 2021. In anii urmatori, este planificata intrarea Movinx pe piete din Europa, America si Asia.

540 accesari