1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Swiss Re a inregistrat o pierdere neta de 248 milioane USD, in primul trimestru al anului 2022

Swiss Re a raportat o pierdere neta de 248 milioane USD pentru primul trimestru din 2022, in conditiile in care despagubirile de 524 milioane USD pentru catastrofe naturale, despagubirile de 515 milioane USD pe fondul pandemiei COVID-19 si provizioanele pentru potentiale pierderi din razboiul dintre Rusia si Ucraina i-au afectat performanta de la inceputul anului, noteaza Artemis.

Ca intotdeauna, amploarea operatiunilor de subscriere ale Swiss Re inseamna ca Grupul e expus la cele mai mari evenimente care afecteaza lumea, iar pierderea nu este surprinzatoare, dar analistii au declarat ca, pana acum, performanta Grupului a fost, totusi, mai buna decat se anticipa in timpul trimestrului.

Per ansamblu, pierderea neta de 248 milioane USD a Swiss Re a insemnat o rentabilitate a capitalului propriu de -4,6% pentru primul trimestru din 2022, in comparatie cu profitul de 333 milioane USD si ROE de 5,2% din perioadele anterioare.

Firma de reasigurari s-a confruntat cu daune si pierderi semnificative in perioada respectiva, de la daune de 524 milioane USD pentru catastrofe pe segmentul P&C, la daunele de 515 milioane USD pe fondul pandemiei COVID-19, precum si inregistrarea unei rezerve de 283 milioane USD pentru posibile pierderi din cauza conflictului din Ucraina.

Swiss Re a continuat sa aloce mai multe resurse in subscriere, primele nete incasate si veniturile din comisioane crescand cu 4,0% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pentru a ajunge la 10,6 miliarde USD pentru T1 2022.

"Primul trimestru s-a dovedit a fi unul dificil. Invazia Rusiei in Ucraina a fost un soc, iar gandurile noastre sunt alaturi de toti cei afectati. Desi situatia ramane extrem de incerta si nu credem ca avem o expunere supradimensionata, am decis sa adoptam o abordare proactiva si prudenta in ce priveste constituirea de rezerve pentru potentialele efecte ale razboiului. In pofida acestei situatii si a altor provocari din acest trimestru, afacerea de asigurari P&C a Swiss Re a inregistrat rezultate solide in ce priveste subscrierile si ramanem concentrati pe indeplinirea obiectivelor noastre financiare pentru acest an", a punctat Christian MUMENTHALER - Group Chief Executive Officer, Swiss Re.

"In timp ce primul trimestru a fost afectat de miscarile negative de marcare a capitalurilor proprii pe piata, randamentul veniturilor recurente a ramas stabil la 2,1%. Ne asteptam ca rezultatele investitiilor noastre sa beneficieze de cresterea ratelor dobanzilor pe termen mediu. In acelasi timp, Grupul si-a mentinut pozitia foarte solida de capital, ceea ce ne permite sa valorificam oportunitatile de crestere profitabila intr-un mediu de preturi favorabile", a declarat si John DACEY - Group Chief Financial Officer, Swiss Re.

Divizia de reasigurari P&C a Swiss Re a raportat un venit net pozitiv de 85 milioane USD, pe fondul unei rate combinate de 99,3%, care, pe o baza normalizata, se ridica la doar 96,9%. Iar asta, comparativ cu profitul de 481 milioane USD din T1 2021, in conditiile in care rezultatul din T1 2022 a fost afectat de catastrofe, de performanta mai scazuta a investitiilor si de constituirea unei rezerve pe fondul razboiului din Ucraina.

Cererile mari de despagubire P&C pentru catastrofe naturale au fost de 449 milioane USD, mai mari decat cele din anii anteriori (316 milioane USD), si, in principal, au fost legate de furtunile de vant din Europa, din februarie, si de inundatiile din Australia.

Primele de reasigurare P&C incasate au crescut cu 5,8%, pana la 5,3 miliarde USD, datorita imbunatatirii continue a preturilor si concentrarii pe gestionarea activa a portofoliului, partial contrabalansate de evolutiile negative ale cursului de schimb valutar.

Mortalitatea ridicata persistenta din SUA, din cauza pandemiei COVID-19, a condus la o pierdere neta de 230 milioane USD, in domeniul de viata si sanatate, pentru T1 2022. Cererile de despagubire COVID-19 in valoare de 501 milioane USD au afectat divizia L&H, dar, in mod pozitiv, Swiss Re spune ca: "Avand in vedere ca mortalitatea excesiva din SUA tinde sa scada semnificativ, L&H Re continua sa vizeze un venit net de aproximativ 300 milioane USD pentru 2022."

"Desi primul trimestru din 2022 a prezentat provocari frontale semnificative pentru industria de asigurari si reasigurari si pentru Swiss Re, suntem increzatori in capacitatea Grupului de a trece peste provocari. Datorita actiunilor pe care le-am intreprins in ultimii ani, afacerile noastre dispun de toate parghiile necesare pentru a creste profitabilitatea si pentru a ne atinge obiectivele financiare pentru 2022", spune Christian MUMENTHALER - CEO, Swiss Re Group.

Raportul complet Swiss Re este disponibil AICI.