1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re: Volumul primelor globale de asigurare "va reveni la nivelul pre-COVID in 2021"

5 min. / 1.540 cuvinte
Swiss Re sustine ca viitorul declin economic, care este de asteptat sa fie "cel mai puternic si brutal din ultimul secol", va avea ca rezultat o scadere a cererii pentru produsele de asigurare, in special pentru cele de pe segmentul asigurarilor de viata, dar se asteapta la o revenire in 2021.

PROMO


Cel mai probabil, primele globale se vor contracta cu pana la 6% in segmentul asigurarilor de viata si cu aproximativ 0,1% pentru non-life. Swiss Re are, insa, si vesti bune, recuperarea e mai aproape decat se crede.

Astfel, Swiss Re spera ca volumul total al primelor globale sa revina la nivelul pre-pandemie pana in 2021. Potrivit sursei citate, China va fi cea care va da semnalul revenirii, iar alte tari, in special tarile emergente, vor urma acest exemplu. "Conduse de China, pietele emergente vor sprijini puterea pietei globale, cu prime totale in crestere cu 1% in acest an si cu 7% pentru anul viitor", sustine Swiss Re, in cel mai recent raport Sigma.

De asemenea, mai subliniaza sursa citata, desi impactul final al pandemiei COVID-19 asupra industriei nu poate fi cunoscut inca la adevarata sa magnitudine - estimarile din momentul de fata indica un impact de aproximativ 55 de miliarde de dolari -, gigantul elvetian este increzator ca industria globala de asigurari are capitalul necesar nu doar pentru a absorbi pierderile, ci si pentru a-si reveni. Swiss Re se asteapta, in 2021, la o crestere pozitiva de 3% pentru primele life si non-life.

"Industria de asigurari manifesta rezilienta in fata incetinirii cresterii economice. Amploarea pierderilor la nivelul primelor globale va fi similara cu cea inregistrata in timpul crizei financiare din 2008, chiar daca, anul acesta, contractia va fi mult mai severa. Spre deosebire de economia globala, industria de asigurari se asteapta la o recuperare in forma de V, ceea ce reprezinta o demonstratie remarcabila, mai ales prin prisma faptului ca, in prezent, lumea se confrunta cu cea mai profunda recesiune de pana acum", spune Jerome JEAN-HAEGELI - Group Chief Economist, Swiss Re.

Raportul Swiss Re poate fi consultat AICI.

358 accesari